Komentara: 10
Pregleda: 4005

Deo Bračke ulice ostaje neprohodan

25.10.2011. u 17:01h
Izvor: RTV Yueco
Deo Bračke ulice ostaje neprohodan

Deo Bračke ulice na Makovoj Sedmici nalazi se u toliko lošem stanju da su ljudi koji žive u tom delu, u kišnom periodu, odsečeni od asfaltiranog puta koji vodi do najbliže prodavnice ili ambulante. Komunalna inspekcija izašla je na lice mesta i uvidela da je na tom delu pod hitno potrebna sanacija. Sa druge strane u Direkciji za izgradnju grada kažu da u ovoj ulici postoji mnogo drugih problema koji su pravno imovinske prirode, i iz tog razloga nemoguće je rešavati probleme preko reda.

Josip Sokoli ima 85 godina i svakoga dana ovim putem treba da prođe kako bi otišao do prodavnice, ambulante, autobuske stanice, pa na kraju krajeva i do grada. S obzirom na to da kišni periodi tek dolaze, i da će ove rupe uskoro biti popunjene vodom, Josipu će uskoro biti onemogućen prolazak, ukoliko nema gumene čizme.

Komunalna inspekcija uverila se u priču jednog od stanovnika Bračke ulice, kada je izašla na lice mesta.

Da bi se ulica izravnala grederom potrebno je prvo izvaditi ZK uložak koji će potvrditi da li je deo ulice u privatnom vlasništvu. Zbog nedostatka finansijskih sredstava, u Direkciji za izgradnju grada kažu, da nisu u mogućnosti trenutno to da urade.

Na osnovu svega dovodi se u pitanje da li je moguće na bilo koji način pomoći ljudima koji žive u ovoj ulici.

Prema detaljnom planu regulacije čitava dva kilometra Bračke ulice trebalo bi da budu proširena i asfaltirana. S obzirom na to da je oko 60 odsto parcela u privatnom vlasništvu, Direkcija će podneti zahtev za proglašenje javnog interesa i na osnovu toga, ukoliko Vlada Srbije odobri zahtev, stvaraju se uslovi za otkup parcela po tržišnoj ceni. Sve dotle, Direkcija za izgradnju grada je u formi procedure, što znači da ova ulica neće biti asfaltirana još sigurno nekoliko godina.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4005

Povezana vest

Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

makova sedmica

bračka ulica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.