Komentara: 32
Pregleda: 8772

Demokratska stranka o "Azohemu"

21.01.2012. u 03:22h
Izvor: RTV Yueco
Demokratska stranka o "Azohemu"

Povodom reakcije pojedinih stranaka na vest o potpisivanju Ugovora o sanaciji i zatvaranju proizvodnog pogona mineralnog đubriva „Azohem“ Informativna služba Demokratske stranke uputila je saopštenje sa pojašnjenjima pomenutog Ugovora. Tim Ugovorom regulisano je da se, uz podršku Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije, u iznosu od 60.000.000 dinara, fabrika „Azohem“ demontira i iz Mesne zajednice „Makova sedmica“ izmesti u pogon „Azotare“, kao i da se u narednih godinu i po dana obavi sanacija i rekultivacija prostora na kojem se fabrika nalazila, nadode demokrate.

- Suprotno zlonamernim i netačnim navodima koji se ovih dana pojavljuju u javnosti, podsećamo da će sredstva za realizaciju ovog projekta biti uplaćena direktno izvođaču radova, koji je izabran na tenderu i putem javnog poziva. Znajući za finansijske probleme „Azohema“ i „Azotare“, a na insistiranje Fonda, Ugovorom je propisano da se namenska sredstva uplate direktno izvođaču radova, upravo iz razloga da bi se sprečila eventualna zloupotreba i korišćenje sredstava za pokrivanje troškova tekućeg poslovanja preduzeća. Ta činjenica više puta je ponovljena na konferenciji za štampu upriličenoj povodom potpisivanja Ugovora – piše u saopštenju.

- Pozadinu svih zluradih komentara očigledno predstavlja pokušaj bacanja senke na jedan dobar projekat iza koga je stao Fond za zaštitu životne sredine, poštujući inicijativu građana koji žive u neposrednoj blizini fabrike „Azohem“ u nameri da se konačno reše višegodišnji problemi mesnih zajednica „Makova sedmica“ i „Željezničko naselje“. Simptomatično je to što danas kritikuju jednu dobru ideju i nameru upravo oni koji su revnosno ćutali kada se započinjalo sa instalacijom proizvodnog pogona „Azohema“ i proizvodnjom. Na ovaj način, Subotica je stala u red velikog broja gradova u Srbiji kojima se finansiraju slični projekti iseljenja štetnih proizvodnih pogona iz gusto naseljenih delova grada – navodi se u saopštenju gradskog odbora Demokratske stranke u Subotici.

Povezane vesti:
- SNS ukazuje na nenamensko trošenje državnih para
- Zajedničko saopštenje SBB i SPO

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 8772
Povezane teme

azotara

azohem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.