• Pregleda: 4149

Demokratska stranka: loša medijska strategija Mađarskog nacionalnog saveta

Demokratska stranka: loša medijska strategija Mađarskog nacionalnog saveta
Demokratska stranka, zajedno sa određenim članovima Mađarskog nacionalnog saveta, osudila je izradu medijske strategije Mađarskog nacionalnog saveta, koja se tiče mađarskih medija u Vojvodini. Prema njihovim rečima ovakvom strategijom se direktno politički utiče na medije, što je po zakonu zabranjeno. Demokratska stranka se oštro protivi takvom načinu strategije, pogotovo članu 4. gde se govori o tome da se hitno moraju menjati i osvežiti kadrovi u mađarskom medijima, kao i da se pod hitno moraju menjati stručni kadrovi u medijima čiji je osnivač Mađarski nacionalni savet. Prema rečima jednog od članova mađarskog nacionalnog saveta, cela medijska strategija je politički obojena, što je nedopustivo.
Izvor: RTV Yueco

povezane teme

46
Caba Odgovori
Da ne bi trebalo da se Madjarski nacionalni savet brine o svim Madjarima a ne samo o clanovima SVM-a?
Norbert Odgovori
Meni je dovoljan dokaz da Madjarski nacionalni savet brine samo o interesima SVM-a to sto sam morao da pokazem clansku kartu SVM-a kad sam hteo da se zaposlim...
Erzika Odgovori
Mene je bas interesovalo da li ce neko javno reci sta zapravo SVM pokusava da uradi i drago mi je da je to bar Demokratska Stranka rekla. Vec godinama mi madjari imamo nacionalni savet koji vodi racuna samo o clanovima SVM-a, izvinite gospodo ali ima jos madjara u ovom gradu koji nisu clanovi SVM-a, a ovakvim ponasanjem verujem da ce ih biti sve manje...Ko je malo procitao o ovome moze lako da zakljuci da je nacin finansiranja jako lose napisan, zapleten, da to niko ne moze sa sigurnoscu da kaze kako bi to trebalo da izgleda, sto je dovoljan dokaz da se posumnja ko bi i zasto mogao da finansira sve ovo...
Danijel Odgovori
Gospodin Pastor ovakvim stvarima sve vise i vise me razocavate, prvo udruzivanje sa gospodinom Nikolicem, a sad ovo...molim vas nemojte da mesate vas SVM i nacionalni savet madjara jer niste vi jedina stranka koja brine o interesima madjara u Vojvodini i nemojte da iskoriscavate savet u politicke stvari.
mirko Odgovori
Kako se moze ocekivati da ce Strategija "unaprediti kvalitet i profesionalnost medija na madjarskom jeziku",ako prilikom formulisanja ciljeva nisu konsultovani strucnjaci i priznati madjarski novinari?!
Ema Odgovori
Tesko da ce Strategija doprineti podizanju kvaliteta informisanja Madjara,sve to vise lici na finansiranje promocije pojedinacnih ciljeva!
mediji Odgovori
Oko Strategije za medije ne slazu se ni clanovi u okviru Saveta,daleko od toga da je odluka doneta za neko opste poboljsanje informisanosti Madjara. Nece u buducnosti biti nekih promena vezanih za "slobodne" madjarske medije..
Atila Odgovori
Ambiciozna strategija, koja zahteva veliki budzet, tesko da je ovo optimalno resenje, pogotovo zato sto se ni ne spominje koji su izvori i nacin finansiranja ovog hira pojedinaca iz madjarskog nacionalnog saveta!
Versus Odgovori
Da li je Mađarski nacionalni savet u vlasništu SVM-a pa se strategijom za medije forsiraju iskljucivo kadrovi SVM-a?
Yosi Odgovori
Očigledno je da strategija za medije nije dobra čim je 4 od 5 mađarskih stranaka protiv nje.
Zoli Odgovori
Sve bi to bilo u redu da SVM stvarno brine o Madjarima u Srbiji, ali na žalost to nije tako. SVM-u su jedino važni ljudi unutar stranke!
nindza Odgovori
Umesto da brane interes madjarskog naroda, oni gledaju interese SVM. Ocigledan dokaz ko stoji iza ovoga!
Roki Odgovori
Ne znam samo odakle ce da finansiraju ovu ideju...
Nora Odgovori
Veci broj stranaka koje se zalazu za madjarski narod se protivi ovome, samo SVM radi u svoju korist, a protiv Madjara.
Ivan Odgovori
Komentari su smesni, stvarno.
Iz aviona se vidi da ih pise jedna te ista osoba.
DS sam sebi nanosi stetu ovim kvazi-komentarima, shvatite vec jednom.
nesh Odgovori
SVM koristi sve medije pod kontrolom Madjarskog nacionalnog saveta kako bih se reklamirao.....
branko Odgovori
„Potrebno je osvežiti kadrove u mađarskom medijima“. Znači, udomiti još nekoliko članova SVM-a.
zoltan Odgovori
Slobodno možete preimenovati Mađarski nacionalni savet u Savet SVM-a.
katica Odgovori
Ovakvo ugrožavanje slobode medija nije viđeno od vremena Miloševića i Vučićevog Zakona o informisanju.
Atila Odgovori
Medijska strategija koja je usvojena bez konsultacija sa bitnim predstvanicima mađarskih medija u Vojvodini. Politička strategija SVM-a.
niki Odgovori
SVM zloupotrebljava MNS za ostvarivanje svojih politickih ciljeva i za medijsku promociju svoje stranke.
Strateg Odgovori
I Sloba je sa raznim medijskim strategijama počeo...
đorđe Odgovori
Od 5 mađarskih stranaka samo SVM podržava strategiju. Naravno kad žele da stvore svoje medije pred izbore.
Jelena Odgovori
Ponovo će početi sa smenama glavnih urednika kao u Magyar szo. Nacionalni saveti očigledno imaju preveliku moć, a SVM očigledno zloupotrebljava tu činjenicu.
madman Odgovori
Kaze partija koja je unistila jednu celu drzavu, pokralo sve sto se moglo pokrasti, laze, muti, koci razvoj i prosperitet itd itd itd itd itd............................. ma nemojte molim vas. Vi ste gori od turaka i od Slobe zaljedno!
peca Odgovori
nerealan nacin promovisanja SVM-a u medijima,jer savet zastupa isklucivo interese te stranke a ne svih madjara.
BAĆO Odgovori
Smešno i tužno
rax Odgovori
interesantni komentari, sve sama madjarska imena, gde su na drugim diskusijama. ds - ko vas ne zna skupo bi vas platio. ds kao vodjeca stranka zemlje treba da bude primer svim partijama, nacionalnim savetima a i nama gradjanima. pa ako cemo po vasem uzoru onda su ovakve izjave i odluke bas na mestu. kada budete pocistili ispred svog dvorista, onda kazite drugima da i oni ociste.
clouseau Odgovori
;) Da, madjarska imena, sva pogresno napisana, bez izuzetka (obrati paznju!). Stvarno ne znam koga zavaravas/zavaravate. Jos jedan minus.....
A ovaj covek sa slike govori madjarski tako da bi trebao da se pokrije ushima zajedno sa ostalim "C(s)abama", "At(t)ilama", Erz(s)ikama i sl. :)
ae Odgovori
slabo ide decija konfekcija pa se bavimo sa savetima. :)))
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.