Komentara: 13
Pregleda: 4457
Foto

Delegacija parlamenta Gvineje Bisao posetila Suboticu

28.05.2018. u 02:27h
Izvor: subotica.rs
Predsednik parlamenta Gvineje Bisao i predsednik Izvršnog komiteta Afričke parlamentarne unije, Sipriano Kasama, juče je, zajedno sa svojim saradnicima, posetio Suboticu.
Delegacija parlamenta Gvineje Bisao posetila Suboticu

Visoka delegacija Parlamenta Gvineje Bisao doputovala je u prvu zvaničnu posetu Srbiji. U želji da im se prikaže što veća raznolikost i mogućnosti naše zemlje, u program je uvrštena i poseta našem gradu.

Sipriana Kasamu i njegove saradnike u Gradskoj kući dočekali su član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Srđan Samardžić, i predsednik Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga, Slobodan Vojinović.

Nakon obilaska Velike većnice u Gradskoj kući, delegacija je obišla i subotičku Sinagogu, a potom posetila preduzeće „Agria“, čija je osnovna delatnost proizvodnja poljoprivrednih mašina – pneumatskih i mehaničkih sejačica i vinariju „Zvonko Bogdan“.

Delegacija parlamenta Gvineje Bisao posetila Suboticu

Privreda Gvineje Bisao je veoma slaba. Portugalci tokom petovekovne vlasti nisu gotovo ništa investirali u ekonomiju, a tek početkom osamdesetih godina 20. veka dobijena je značajnija ekonomska pomoć od strane bivšeg SSSR-a, Alžira i Francuske, koja je uglavnom usmerena u razvoj ribolova i poljoprivredu. Kikiriki je najvažnija komercijalna kultura, a uz njega i kokosaov orah i uljana repica. Za ishranu stanovništva gaji se pirinač, kukuruz, proso, sirak i razno povrće.

U razgovoru sa domaćinima, Sipriano Kasama je rekao da je cilj njihove šestodnevne posete uspostavljanje ekonomske saradnje između Gvineje Bisao i Republike Srbije, posebno u oblasti poljoprivrede koja je najzastupljenija privredna aktivnost u toj zemlji. Nacionalni interes Gvineje Bisao, naglasio je Kasama, jeste povećanje proizvodnje pirinča, odnosno smanjenje uvoza ove žitarice.

Delegacija parlamenta Gvineje Bisao posetila Suboticu

Visoka delegacija parlamenta Gvineje Bisao sastaće se u ponedeljak, 28. maja, u Novom Sadu, sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem. U okviru posete ovom gradu, delegacija će obići Petrovaradinsku tvrđavu i posetiti kompaniju „Agropanonka“ i Sremske Karlovce.

Izvor: subotica.rs
Poseta delegacije parlamenta Gvineje Bisao Poseta delegacije parlamenta Gvineje Bisao Poseta delegacije parlamenta Gvineje Bisao Poseta delegacije parlamenta Gvineje Bisao Poseta delegacije parlamenta Gvineje Bisao Poseta delegacije parlamenta Gvineje Bisao Poseta delegacije parlamenta Gvineje Bisao Poseta delegacije parlamenta Gvineje Bisao
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 4457
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.