Komentara: 1
Pregleda: 1596
Foto

Delegacija Mađarske posetila Regionalnu privrednu komoru

07.12.2017. u 15:46h
Izvor: Subotica.com
Delegacija Trgovinsko industrijske komore Županije Bekeš iz Bekeščabe i Mađarsko-srpske trgovinske industrijske komore posetila je danas Regionalnu privrednu komoru Subotica, gde su ih dočekali direktor Slobodan Vojinović i predsednik Skupštine Grada Subotice Tivadar Bunford. Poseta je organizovana kako bi se privrednici upoznali sa privrednim potencijalima ova dva regiona.
Delegacija Mađarske posetila Regionalnu privrednu komoru

Koliko saradnja sa Mađarskom znači Severnobačkom okrugu, objasnio je Slobodan Vojinović, direktor Regionalne privredne komore, istakavši da je se od 106 zemalja, Marađska uvek nalazi na drugom mestu, kada je u pitanju ukupan promet, ostvaren od uvoza i izvoza.

- Kada smo 1996. godine započeli saradnju sa Čongradom, promet između ovog regiona i Mađarske iznosio je 5 miliona dolara. Prošle godine promet je iznosio 150 miliona, a taj iznos smo prebacili za 10 miliona dolara u toku deset meseci ove godine. To znači da je dobar odnos između ove dve države, napravio jedan politički milje u kojem privrednici mogu da rade i funkcionišu. Imamo dobre odnose sa Čongradom, Kečkemetom, Đerom, a sada smo želeli da vidimo i kakva je druga strana, koja je više okrenuta ka Rumuniji - rekao je Vojinović.

Geza Sabo, potpredsednik Trgovinsko industrijske komore Županije Bekeš iz Bekeščabe, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog poziva i dolaska u Suboticu, te je obećao da će Bekeščaba uzvratiti pozivom našim privrednicima već početkom sledeće godine.

Delegacija Mađarske posetila Regionalnu privrednu komoru

- Veoma smo dobro upućeni u razvoj Severnobačkog regiona, te smo došli da pogledamo i, ako je moguće, postanemo deo tog razvoja. Između naše dve Komore, kontakti su već uspostavljeni, a želja nam je da privrednici sa ova dva regiona napreduju, zbog čega ćemo već početkom sledeće godine organizovati jedan sastanak u Bekeščabi, između naše Komore sa privrednicima iz Srbije. Naš region poznat je po poljoprivrednim proizvodima, a pored njih imamo razvijene i druge sektore, odnosno proizvodnju stakla, određenih mašinerija i delova za autoindustriju, na šta takođe želimo da skrenemo pažnju - istakao je Sabo.

Poseti delegacije, prisustvovao je i Janoš Babić, generalni konzul Mađarske u Subotici.

- Od kada sam imenovan za konzula, u novembru 2014. godine, naš zadatak, ne samo kao Ministarstva spoljnih poslova, već i kao Ministarstva spoljne trgovine, bio je da rezultate između ove dve zemlje poboljšamo. Od tada pa do danas imamo odličnu saradnju i mislim da su privrednici iz Bekeščabe danas mogli da vide kakve rezultate vaša Komora postiže u saradnji sa mađarskim Županijama i Komorama. Za male i srednje privrednike i preduzeća, ovaj region je od izuzetnog značaja, jer se njihova delatnost može prostirati od 10 do 100 kilometara. Nadam se da će ovi kontakti koji su danas ostvareni, kao i poziv na sastanak u Bekeščabi, pokazati pozitivne i još bolje rezultate naredne godine - naglasio je Babić.

Nakon prezentacija privrednog potencijala Severnobačkog regiona i Trgovinsko industrijske komore Županije Bekeš, delegacija je u pratnji predstavnika Regionalne privredne komore obišla firmu "Norma group" u Slobodnoj zoni. 

Izvor: Subotica.com
Poseta delegacije Trgovinsko industrijske komore Županije Bekeš iz Bekeščabe Poseta delegacije Trgovinsko industrijske komore Županije Bekeš iz Bekeščabe Poseta delegacije Trgovinsko industrijske komore Županije Bekeš iz Bekeščabe Poseta delegacije Trgovinsko industrijske komore Županije Bekeš iz Bekeščabe Poseta delegacije Trgovinsko industrijske komore Županije Bekeš iz Bekeščabe Poseta delegacije Trgovinsko industrijske komore Županije Bekeš iz Bekeščabe Poseta delegacije Trgovinsko industrijske komore Županije Bekeš iz Bekeščabe Poseta delegacije Trgovinsko industrijske komore Županije Bekeš iz Bekeščabe
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1596
Povezane teme

generalni konzulat mađarske

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora

saradnja srbije i mađarske

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.