Komentara: 0
Pregleda: 5835
Foto

Dečji klavirski koncert u sredu u Velikoj većnici

20.12.2016. u 10:04h
Izvor: Subotica.com
Šestu godinu za redom u Velikoj većnici Gradske kuće u sredu, od 18.30 časova, biće održan Dečji klavirski koncert. Nakon koncerta, biće predstavljena „Muzička notalica“, autorski rad mr Mirne Mirkov Stes.
Dečji klavirski koncert u sredu u Velikoj većnici

Na koncetu, koji se svake godine održava uoči novogodišnjih praznika, nastupiće 30 mališana iz klase profesorke klavira u Muzičkoj školi, Mirne Mirkov Stes.

- Uzrast dece je od 3 do 13 godina. Sviraće različite programe. Koncet je humanitarnog karaktera, prikupljeni prihod biće namenjen vrtićima PU „Naša radost“. Pored lepih klavirskih kompozicija i lepih nota publika će imati priliku i da se upozna sa mojim drugim autorskim radom „Muzičkom notalicom“ - najavljuje profesorka klavira i autorka knjige.

„Muzička notalica“ je prema rečima autorke, vežbanka za muzičko opismenjavanje dece.

- Namenila sam je muzičkim školama, zabavištima, može da se koristi dve godine, ima toliko sadržaja. Knjiga prati sve sadržaje, koji su propisani programom za muzičke škole od strane Ministarstva. Može da se koristi u osnovnim školama i vrtićima. Interesantne su ilustracije kao nastavna strategija, svaka muzička tema ima potporu u ilustraciji koju su radila deca, deca na takav način mogu lakše da savladaju gradivo i razvijaju fotografsku memoriju. Knjiga je vrlo vesela, ima puno pesmica i priča, ritmičkih i melodijskih primera. Ovu drugu knjigu trenutno prezentujem na akreditovanim seminarima, dobila sam  dozvolu od Ministarstva prosvete, dve godine ću podučavati nastavnike muzike, učitelje i vaspitače sa novom metodom – kaže Mirkov Stes.

Dečji klavirski koncert u sredu u Velikoj većnici

Prema rečima Dragane Nikolić, koja je napisala recenziju, „ Muzička notalica“ će dati veliki doprinos muzičkom opismenjavanju dece širom Srbije.

-Smatram da je jako važno za naš grad što se pojavila ovakva vrsta literature, tkz. „Muzička notalica“. Vrlo je interesantna. Knjiga je prepuna pesmica, brojalica, muzičkih priča, crteža za bojenje, notnih rebusa. Trenutno ovakvog udžbenika u Srbiji nemamo. Pored toga što će deci pomoći u prvim koracima u opismenjavanju, biće korisna i nastavnicima muzike kao pripremna nastava i dobar vodič kroz prve muzičke sadržaje. Može da se koristi u muzičkim  školama, osnovnim školama do četvrtog razreda i u vrtićima. Svi sadžaji uče se kroz vid igre, prilagođen interesovanju dece predškolskog uzrasta - kaže Dragana Nikolić, teoretičar umetnosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5835
Povezane teme

koncert gradska kuća

klavirski koncert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.