Komentara: 13
Pregleda: 3867

Dečji dispanzer od ponedeljka u starom režimu rada

19.01.2024. u 07:30h
Izvor: Subotica.com
Dečji dispanzer od ponedeljka u starom režimu rada

Od ponedeljka (22. januara) Dečji dispanzer se vraća na režim rada po izabranom lekaru, a roditelji će od narednog meseca zakazivati preglede kod odabranog pedijatra putem call centra.

To konkretno znači da se ukidaju zdrava i bolesna zona, odnosno sva deca koja imaju izabranog lekara prate njega gde god on radio, bilo na školskom, bilo dole na dečjem, bez obzira na uzrast - objašnjava dr Josipa Krajninger Parčetić, pedijatar u Dečjem dispanzeru - Potrebno je da roditelji izaberu jednog lekara koji će u narednom periodu lečiti njihovo dete.

Dečji dispanzer od ponedeljka u starom režimu rada

Od narednog meseca u planu je vraćanje na IZIS sistem zakazivanja pregleda kod izabranog lekara.

- Zakazivanje termina kod izabranog lekara će se vršiti preko call centra na broj 011/3620000. Prednost pregleda u Dispanzeru će imati zakazani pacijenti, kao i hitni slučajevi. Naravno, sva deca koja dođu će biti pregledana, ali prema postojećem rasporedu i prioritetima - precizira dr Krajninger - Svaki pedijatar će imati otvorene termine, neće biti nikakvih čekanja i moram da istaknem da je zakazivanje preko call centra uvek dobro funkcionisalo.

Dečji dispanzer od ponedeljka u starom režimu radaPotvrdu za vrtić izdavaće izabrani lekar po završetku lečenja, a u planu je da se u narednom periodu preciziraju termini u kojima će roditelji moći da dolaze po potvrdu za zdravu decu.

- Za decu koja su bila bolesna izabrani lekar svakako izdaje potvrdu po okončanju lečenja. Međutim, znamo da se potvrde traže i za zdravu decu koja su bila na raspustu, pa nam je u planu da imamo organizovano vreme kada će roditelji moći da dolaze isključivo u te svrhe. To će biti negde početkom ili krajem radnog vremena, ali svakako će o tome biti blagovremeno obavešteni  - zaključuje sagovornica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 13
Pregleda: 3867
Povezane teme

dom zdravlja subotica

pedijatrija

pedijatar

dečji dispanzer

josipa krajninger

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.