Komentara: 2
Pregleda: 2000
Foto

Dečja nedelja uz maskenbal i "šiz friz" u školi "Sveti Sava"

04.10.2023. u 11:36h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom "Veliko srce dece Srbije", od 2. do 8. oktobra , obeležava se Dečja nedelja. U osnovnoj školi "Sveti Sava" tim povodom se organizuju brojne zabavne, edukativne, umetničke i sportske aktivnosti, a danas su mališani svoju kreativnost izrazili u okviru programa pod nazivom "šiz friz".
Dečja nedelja uz maskenbal i "šiz friz" u školi "Sveti Sava"

Odavno je poznato da dečja mašta može svašta, a kada se, u okviru "šiz friz" radionice, udruže mašta i kreativnost nastaju autentične frizure namenjene za specijalne prilike poput obeležavanja Dečje nedelje. Baš tako je bilo danas u OŠ "Sveti Sava".

Jovana Petrov iz 3.b razreda ponosno je prošetala maštovitu "jesenju" frizuru koju joj je napravio drugar iz odeljenja Matija Nimčić.

- Ja sam danas "učiteljica jeseni" zato što mi je kosa ukrašena divnim, požutelim lišćem koje smo sakupljali tokom odmora, kao i olovkama i obeleživačima. Veoma nam je zabavno u školi ove nedelje, a "šiz friz" je pun pogodak - veli Jovana - Inspiraciju za frizuru koju sam nazvao "učiteljica jeseni" pronašao sam u ovom godišnjem dobu, ali me je inspirisala i naša divna učiteljica - nadovezuje se Matija koji je danas bio u ulozi frizera.

Dečja nedelja uz maskenbal i "šiz friz" u školi "Sveti Sava"Podjednako upečatljivu i zabavnu frizuru imala je i Dunja Rakanović. Njena kosa ukrašena je brojnim šarenim, pufnastim i "šljokičastiim" šnalicama.

Prvo sam joj isplela pletenicu, a onda je počeo "šou". Kačila sam joj sve šnalice koje je donela od kuće. Ovo je prvi put da sam nekome pravila frizuru i baš mi se dopada, ko zna, možda ću i sebi napraviti sličnu kada budem išla na neki rođendan - priča Sara Ištvanović umetnica zaslužna za frizuru pod nazivom "magična šnala" - Dečja nedelja je odlična manifestacija, baš uživamo u zabavi i druženju u školi. Danas smo imali "šiz friz", a juče smo pravili maskenbal, ja sam se maskirala u jednoroga - nadovezuje se Dunja.

Dečja nedelja uz maskenbal i "šiz friz" u školi "Sveti Sava"Do kraja nedelje đake ove škole očekuje još niz aktivnosti, najavljuje direktor Miroslav Cicmil.

- Obeležavanje Dečje nedelje započeli smo likovnom radionicom na temu ovogodišnjeg slogana "Veliko srce dece Srbije" - ističe Cicmil - Sutra ćemo organizovati svečani prijem prvaka u Dečji savez, a petak će biti dan rezervisan za sportske aktivnosti. Imamo i jednu humanitarnu akciju koja traje do kraja meseca, a u okviru koje prikupljamo zimsku garderobu, obuću, školski pribor i igračke za decu slabijeg materijalnog statusa. Pošto sva deca imaju veliko srce, ne sumnjam da će ova akcija biti uspešna.

Dečja nedelja uz maskenbal i "šiz friz" u školi "Sveti Sava"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 4 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2000
Povezane teme

OŠ Sveti Sava

maskenbal

dečja nedelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.