Komentara: 0
Pregleda: 3140

Dečiji karneval u subotu na Paliću

07.02.2018. u 11:40h
Izvor: Subotica.com
Četvrti po redu Dečiji karneval održaće se u subotu, 10. februara, na Velikoj terasi na Paliću, s početkom u 10 časova. Ulaz na manifestaciju za sve posetioce je besplatan.
Dečiji karneval u subotu na Paliću

Dečiji karneval podrazumeva dolazak velikog broja maskirane dece koja će, po mađarskom običaju, maskama, bukom i paljenjem lutke kod Spomen česme uz obalu jezera, pokušati da "oteraju zimu".

- Karneval pod maskama podrazumeva predstavljanje maskirane dece, potom zajednički ples i na kraju simbolično spaljivanje lutke od slame. Deca će učiti narodni ples uz živu muziku, a oni koji ne budu želeli u tome da učestvuju, moći će da prave ručne radove u okviru kreativne radionice. Nakon plesa, svi ćemo izaći na obalu jezera i spaliti lutku od slame, koja simbolizuje zimu. Paljenje lutke je tradicionalni katolički običaj, koji podrazumeva stvaranje buke i maskiranje dece kako bi uplašili i oterali zimu - kaže Ana Čisar Molnar, predsednica Mađarskog kulturno-umetničkog društva Palić, pozivajući svu decu sa Palića i iz Subotice da im se pridruže u subotu, te na ovaj način "oteraju zimu".

Sve posetioce manifestacije očekuje tradicionalna poslastica fanci, dok će šest najatraktivnijih maski, po odabiru žirija, biti nagrađeno poklonom. 

Organizatori četvrtog Dečijeg karnevala su Mađarsko kulturno-umetničko društvo Palić, Mesna zajednica Palić i preduzeće Park Palić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3140
Povezane teme

velika terasa palić

Park Palić

maskenbal

mesna zajednica palić

karneval

karneval pod maskama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.