Komentara: 0
Pregleda: 4764
Foto

Deci iz Kolevke boravak u prirodi mnogo znači

17.08.2017. u 02:05h
Izvor: Subotica.com
Kako bi se deci sa smetnjama iz Doma „Kolevka“ obezbedili što bolji uslovi za rehabilitaciju i odmor u prirodi, na salašu „Esperanca“, nadomak Horgoša, u toku je izgradnja sportskih terena i punjenje jezera.
Deci iz Kolevke boravak u prirodi mnogo znači

Salaš „Esperanca“, koji je od grada udaljen 22 km, u aprilu je na period od deset godina dat na korišćenje Domu za decu „Kolevka“, bez naknade. Od tada se na salašu izvode radovi kako bi korisnici Doma imali što bolje uslove za odmor i relaksaciju.

- Trenutno se obavlja adaptacija salaša, izvodimo unutrašnje i spoljašnje radove. Izgradićemo tri sportska terena, a trenutno se vrši i izmuljavanje i punjenje jezera, koje je  veličine 150 m sa 30 m. Biće stvoreni zaista kvalitetni uslovi za boravak naše dece van ustanove, što nam je i prioritet -rekao je Nenad Kozomora, direktor Doma za decu „Kolevka“.

Deci iz Kolevke boravak u prirodi mnogo znači

Deci iz Kolevke boravak u prirodi mnogo znači

Koliko je za razvoj dece značajan boravak u prirodi moglo se, prema rečima Danijele Andrašić, koordinatorke aktivnosti na salašu „Esperanca“, videti već ovog leta, kada je na salašu, po grupama, boravilo skoro 50 dece.

- Boravak na salašu znači jako mnogo, iako deca u „Kolevci“ imaju odlične uslove za život. Dolazak u prirodu, u širi prostor, njima je veoma bitan. Ovog leta su deca korisnici „Kolevke“ do 18 godina bili uglavnom u jednodnevnim izletima a dolazila su i odrasla lica iz Dnevnog boravka, takođe pri „Kolevci“. Iako su nam ciljna grupa deca sa invaliditetom, boravak na salašu smo omogućili i deci bez smetnji. Gosti su nam bila deca iz Udruženja „Leptir“ iz Republike Srpske, a interesantno je što nam je bila i grupa majki iz Republike Srpske, kojima je to bila prilika za mali predah. Imali smo Školu glume, koju vodi Karmen Bardak, a održane su i tri likovne kolonije. Slike koje su tu nastale sada krase zidove u „Kolevci“. Već u septembru očekujemo i decu sa Kosova - rekla je Danijela Andrašić i pozvala sve koji žele da učestvuju u opremanju salaša, kako bi postao mesto za odmor za svu decu.

Deci iz Kolevke boravak u prirodi mnogo znači

Deci iz Kolevke boravak u prirodi mnogo znači

POZIV ZA  POMOĆ U OPREMANJU SALAŠA

- Zbog velikog broja dece nedostaju nam igračke, klupe, stolovi, stolice, penjalice, ljuljaške. Pravimo sportske terene trebaće nam sporstski rekviziti, lopte, poligon, napravili smo košarkaški teren, a nedostaje nam i pesak da omogućimo deci da igraju odbojku na pesku. Želeli bismo da ovo bude mesto za svu decu, koja nemaju priliku negde da otputuju tokom leta, tako da pozivam sve koji žele da daju doprinos uređenju, da nam se jave, dodala je Andrašić.

Deci iz Kolevke boravak u prirodi mnogo znači

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4764
Povezane teme

kolevka

salaš esperanca

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

nenad kozomora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.