Komentara: 7
Pregleda: 2126

Dani Nikole Tesle 8. i 16. jula

07.07.2022. u 11:29h
Izvor: Subotica.com
Manifestacija "Dani Nikole Tesle", koju po 9. put organizuje Udruženje Ličana "Lika", biće održana 8. jula u Velikoj većnici, kao i 16. jula na Vodicama.
Dani Nikole Tesle 8. i 16. jula

Program prvog dana manifestacije počinje u 19h, kada će, u Velikoj većnici, biti upriličena prezentacija "Tesline kapsule", koju je izumeo Radovan Lemajić. Potom će biti dodeljene nagrade osnovcima koji su bili najupsešniji na literarnom i likovnom konkursu, dok će svi učesnici dobiti zahvalnice.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupiće Etno grupa "Zlatovez" iz Muzičke škole, kao i Ženska vokalna grupa "Mironosice". Predstavnici Fondacije "Nikola Tesla" iz Filadelfije, toga dana uručiće Udruženju Ličana "Lika" zlatnu medalju - najavljuje Miloš Borjan, predsednik Udruženja Ličana "Lika".

Dani Nikole Tesle 8. i 16. julaCentralna proslava devetih "Dana Nikole Tesle" biće upriličena 16. jula na Vodicama. Program počinje od 9h kada će biti organizovana sportska igra boćanje za decu i odrasle. Muzički program počinje od 11h, a vojnički pasulj će se služiti od 13h.

Toga dana, na Vodicama, posetioci će imati priliku da učestvuju u tardicionalnim ličkim igrama, odnosno organizovaćemo boćanje, vučenje kuke, pretezanje štapa i bacanje kamena s ramena. Za najmlađe smo pripremili mnoštvo rekreativnih aktivnosti, poput skakanja u vreći i nošenja jajeta u kašiki, a na programu su i radionice za najmlađe. Prijavu učešća mališana možete izvršiti pozivom na broj telefona 064/8190969 - objašnjava Borjan.

U saradnji sa JP "Subotica-trans" obezbeđen je besplatan prevoz na Vodice za sve posetioce. Autobusi će putnike kupiti na autobuskim stanicama "Lifka", "Mešc", Glavna autobuska stanica i "Pionir" od 9h, 13h i 16h. Povratak za grad biće realizovan u tri termina, odnosno od 12h, 15h i 20h.

Po drugi put, u okviru manifestacije "Dani Nikole Tesle", biće upriličena i izložba automobila na električni pogon, kada će biti predstavljeni i punjači za ovaj tip vozila. 

Dani Nikole Tesle 8. i 16. jula- Subotičani će 16. jula od 11 do 13h, kod nove fontane, biti u prilici da pogledaju izložene električne automobile, kao i da se informišu o svemu što ih zanima u vezi sa ovim vozilima. Nakon toga, automobili će biti izloženi na Vodicama, sve do 17h - kaže Jovan Radaković iz Udruženja Ličana "Lika".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2126
Povezane teme

udruženje ličana lika

dani nikole tesle

miloš borjan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.