Komentara: 1
Pregleda: 1757

Danas se obeležava svetski Dan borbe protiv side

01.12.2014. u 11:27h
Izvor: Subotica.com
Pod jedinstvenim nacionalnim sloganom „Popunimo prazninu u znanju, prevenciji HIV-a i podršci osobama koje žive sa HIV/AIDS-om“ u Subotici se danas obeležava svetski Dan borbe protiv AIDS-a (World AIDS Day).
Danas se obeležava svetski Dan borbe protiv side

Pod lokalnim sloganom „SUBOTICA U BORBI PROTV AIDS-a“ aktivisti i volonteri UG „Stav +“ u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravlje i Crvenim krstom Subotica će danas (ponedeljak) u centru grada (na Gradskom trgu) od 10 do 13 časova deliti informativno – edukativne flajere i razgovarati sa zainteresovanim građanima na temu prevencije HIV-a, borbe protiv AIDS-a i aktivnostima za smanjenje stigme i diskriminacije prema osobama koje žive sa HIV/AIDS-om.

U isto vreme UG „Stav +“ iz Subotice će u partnerstvu sa UG „Prevent“ iz Novog Sada, takođe na Gradskom trgu u Subotici, uz pomoć mobilne medicinske ekipe u terenskom vozilu Ministarstva zdravlja Republike Srbije vršiti dobrovoljno, poverljivo, anonimno i besplatno savetovanje i testiranje na HIV, brzim testovima čiji rezultati su gotovi za desetak minuta. Za to vreme Američki kutak je za sve obezbedio topli čaj.

Takođe, danas od 19 časova do ponoći u Zavodu za javno zdravlje Subotica biće organizovana akcija noćnog dobrovoljnog, poverljivog, anonimnog i besplatnog testiranja na HIV.

Testiranje i na Gradskom trgu i u Zavodu je anonimno i zainteresovanima nije potreban nikakav identifikacioni dokument, niti zdravstvena knjižica, samo dobra volja.

Pozivamo vas da nas posetite, te ukoliko ste zainteresovani da se savetujete i testirate i tako proverite svoje zdravlje i budete odgovorni prema sebi i drugima.

UG „Stav +“ iz Subotice u saradnji sa Pozorišnom radionicom Otvorenog univerziteta i Dečijim pozorištem – Gyermekszinház povodom svetskog Dana borbe protiv AIDS-a (WAD) organizuje i edukativnu predstavu pod nazivom „Nepoženji“ na temu diskriminacije svih vulnerabilnih grupa. Predstava će se održati na sceni Dečijeg pozorišta u Subotici, 1.12.2014, s početkom u 20:00 časova.

Ulaz u pozorište je besplatan i svi su dobrodošli. Međutim, kako je broj mesta u gledalištu Dečijeg pozorišta – Gyermekszinház u Subotici ograničen mole se sve zainteresovane školsko-obrazovne ustanove, fakultete i sportske kolektive da što pre (najkasnije danas do 14 časova), prijave broj učenika, studenata, profesora, nastavnika, sportista, trenera, pratioca, itd, koji će organizovano dolaziti na predstavu kako bi s time rezervisali i obezedili mesta za nesmetano praćenje predstave. Prijave su mogu uputili na e-mail: vladaa@stavplus.org ili na broj telefona: 064/14-88-223.

Održavanje kampanje obeležavanja svetskog Dana borbe protiv AIDS-a u Subotici podržali su Grad Subotica i Globalni fonda za decu (The Global Fund for Children, USA) u cilju podizanja i unapređenja dostojanstva dece i omladine posebno iz ugroženog dela populacije (To advance the dignity of vulnerable children and youth).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1757

Povezana vest

Povezane teme

svetski dan borbe protiv side

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.