Komentara: 1
Pregleda: 3318

Danas se obeležava "Dan bez duvanskog dima"

31.05.2013. u 11:06h
Izvor: RTV Yueco
Svetski dan bez duvanskog dima širom sveta obeležava se danas, 31. maja. Tema ovogodišnjeg Dana je zabrana reklamiranja i promocije duvana i sponzorstva od strane duvanske industrije, pod motom “Da li ste izmanipulisani? Oslobodite se!”.
Danas se obeležava "Dan bez duvanskog dima"

Statistički podaci pokazuju da je zabrana reklamiranja duvana i sponzorstva duvanske industrije jedan od najisplativijih načina da se smanji potražnja za duvanom u proseku za 7%, a u siromašnim zemljama I do 16%.

Prema statističkim podacima pušenje svake godine ubije preko 16000 ljudi u Srbiji, uzrokuje 71% svih karcionoma pluća, 42% hroničnih respiratornih bolesti i 10% bolesti srca i krvnih sudova.

U povodu obeležavanja ovog datuma, ZZJZ  u saradnji sa Domom zdravlja Subotica i Apotekom Subotica, 30. maja u četvrtak ogranizuje akciju u tržnom centru Idea od 9-12 časova, kada će Subotičani moći da dobiju savete za odvikavanje od pušenja, da izmere krvni pritisak, šećer u krvi i holesterol.

Udruženje građana “Život i Zdravlje” sa učenicima Politehničke Škole iz Subotice, obeležava Svetski dan borbe protiv duvanskog dima, sloganom “Više vitamina – manje nikotina”, deljenjem jedne čokoladice za jednu slomljenu cigaru, na Trgu Slobode, ispred McDonalds restorana, u periodu od 9h-15h.

Takođe, danas će predstavnici Zavoda za javno zdravlje Subotica će u OŠ “Miroslav Antić” održati edukativno predavanje učenicima škole, pod nazivom “Reklama kao vid komunikacije”.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3318

Povezana vest

Povezane teme

dan bez duvanskog dima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.