Komentara: 0
Pregleda: 2937

Danas počela "Klincijada"

28.05.2012. u 16:01h
Izvor: RTV Yueco
„Klincijada“ će u narednih nekoliko dana okupiti preko 1500 mališana iz predškolske ustanove „Naša radost“, ali i decu iz Starog Bečeja i Odžaka. Dvadeset i šesta po redu manifestacija je prilika da se mališani okupe i pokažu odraslima, ali i drugoj deci šta su radili tokom godine sa vaspitačima.
Danas počela "Klincijada"

Tradicionalna manifestacija „Klincijada“ otvorena je danas u Mađarskom kulturnom centru „Nepker“ gde će se celokupan program ove manifestacije i odvijati do četvrtka. Oko 1500 mališana iz Subotice, Starog Bečeja i Odžaka će izvesti scenske tačke, dramatizacije, ritmike, narodne igre, lutkarske predstvae, a nastupiće i horovi i orkestri.

„Klincijada“ ima dugu tradiciju i predstavlja manifestaciju posvećenu dečjem stvaralaštvu. Ove godine nastupaju deca iz 27 vrtića PU „Naša radost“, ali i gosti iz Vojvodine.

Program „Klincijade“ će se odvijati u Nepkeru do četvrtka. Svako jutro će program počinjati u 9 časova, a poslednji nastupi su planirani za 16,30. U sredu će u okviru „Klincijade“ u Velikoj većnici Gradske kuće biti održan četvrti memorijalni koncert „Nevzeta Kadirić“ na kojem će nastupiti horovi i orkestri iz subotičkih vrtića.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2937
Povezane teme

klincijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.