Komentara: 0
Pregleda: 3571

Danas je Dan studenata

04.04.2011. u 17:10h
Izvor: RTV Yueco
Danas je Dan studenata

Danas se obeležava dan studenata. Prosečan student u Subotici većinu vremena provodi uz knjigu, na fakultetu ili kod kuće. Malo slobodnog vremena koje student ima, uglavnom skromno organizuje, jer je finansijski ograničen, a šanse za honorarnu zaradu su skoro nikakve. Na Ekonomskom fakultetu u Subotici kažu da su svesni u kakvom vremenu žive studenti i da im, koliko mogu, izlaze u susret.

Vanja Šalevski apsolvent je na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Vanja kaže da studenti imaju mnogo obaveza, od obaveznih predavanja, seminarskih radova, do kolokvijuma i ispita. Tokom vikenda, mnogi studenti koji dolaze iz okolnih mesta odlaze kućama, za šta je potreban dodatni novac, a oni koji ostaju u Subotici skormno organizuju slobodno vreme, jer je finansijska situacija kod većine loša.

Ipak studenti preko fakulteta organizuju određene oktivnosti, prilagođene njhovom džepu.

Na Ekonomskom fakultetu kažu da je fakultet dužan da zadovoljni potrebe studenata.

Ovaj fakultet, prema rečima prodekana za nastavu Aleksandra Grubora, studentima pruža mogućnosti kod pronalaženja potencijalnih poslodavaca, omogućava pohađanje nastave van granica Srbije, učestvovanje u realizaciji određenih projekata, kao i pružanje pomoći oko studentske organizacije AISEC.

Subotica ima tri državna, nekoliko privatnih fakulteta i dve visoko obrazovne škole.

Sa bilo kog da su fakulteta, svi studenti imaju isti cilj. Da ga što pre završe i da počnu da zarađuju od onoga za šta su se godinama školovali. Iako i sami kažu da su danas male šanse da odmah nakon fakulteta pronađu posao, ipak veruju u sebe.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3571
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

dan studenata

studenti subotica

Aleksandar Grubor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.