• Pregleda: 2533

Dan vatrogasno-spasilačkih službi

Iako godina još nije završena, prema dosadašnjem broju vatrogasno-spasilačkih intervencija ova godina je mnogo mirnija u odnosu na prošlu.
Dan vatrogasno-spasilačkih službi

Dok je Vatrogasno-spasilačka jedinica prošle godine imala oko 1100 intervencija, ove godine je do sada zabeleženo 378 izlazaka na teren. Uprkos tome što je počela grejna sezona, broj požara se ne povaćava. Sedmi oktobar se u Srbiji obeležava kao Dan vatrogasno-spalisačkih službi koji su subotički vatrogasci obeležili radno.

Ivan Stantić je vatrogasac već 13 godina. Ovim poslom je počeo da se bavi preko prijatelja i Dobrovoljnog vatrogasnog društva gde je prvi put video šta znači biti vatrogasac. Ivan smatra da je za vatrogasca najbitnije da bude smiren.

Vatrogasno-spasilačka jedinica Subotica pokriva teritoriju Severne Bačke. Dok je tokom prošle godine obavljeno oko 1100 intervencija, ove godine je do sada bilo 378 intervencija. Od toga broja 2/3 su požari, a ostalo su bile tehničke intervencije u saobraćaju sa opasnim materijama,dežurstva i slično. Uprkos tome što je počela grejna sezona, u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici saznajemo da je proteklih godina smanjen broj požara do kojih je dolazilo zbog loših instalacija ili zapaljenih dimnjaka, što nije bio slučaj pre 10 godina kada je ovo bila učestala pojava za ovo doba godine.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

1
janko Odgovori
Baš je noćas i jutros vatrogasna služba imala posla u Teslinom naselju gde su izgorela dva kioska na pijaci. Nedavno je u Teslinoj ulici preko noći goreo i jedan auto. Sve u svemu, vatre ima. A fala bogu i vatrogasaca.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.