Komentara: 6
Pregleda: 1941
Foto

Dan Tehničke škole „Ivan Sarić“ u znaku Mihajla Pupina

18.10.2022. u 18:00h
Izvor: Subotica.com
Predavanjem „Pupin, dobrotvor i naučnik“ koje je održala naučnica i publicista Aleksandra Ninković Tašić Tehnička škola „Ivan Sarić“ obeležila je Dan škole.
Dan Tehničke škole „Ivan Sarić“ u znaku Mihajla Pupina

Đaci i gosti škole slušali su o životu i radu jednog od „zvezdobrojaca“ koji je ostavio dubok trag u naučnom i društvenom svetu.

- Pupina sam predstavila istinom, jer jedino tako do srca dolazi. Govorila sam kakav je bio čovek, nauka i naučnici, izumiteljstvo je jedno, ali ljudskost je drugo. On je savlađivao prepreke, glad, žeđ, samoću i deci znači kada ga tako predstavimo – ističe Aleksandra Ninković Tašić. – Nažalost, o njemu se malo zna. Čovek koji je znao sve o nama, zadužio nas više nego iko. Ovim đacima sam se obratila u ogromnoj nadi da mogu da budu ljudi kao što je bio Pupin, da znaju da su porazi samo kratka odmorišta za buduće pobede i da to usvoje i savladaju.

Dan Tehničke škole „Ivan Sarić“ u znaku Mihajla Pupina

Odlomak iz knjige „Od pašnjaka do naučenjaka“ besedio je Lazar Popović, a u umetničkom programu nastupili su i ućenici Odseka za tradicionalno pevanje Muzičke škole u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Predavanje "Pupin - naučnik i dobrotvorac" Predavanje "Pupin - naučnik i dobrotvorac" Predavanje "Pupin - naučnik i dobrotvorac" Predavanje "Pupin - naučnik i dobrotvorac" Predavanje "Pupin - naučnik i dobrotvorac" Predavanje "Pupin - naučnik i dobrotvorac" Predavanje "Pupin - naučnik i dobrotvorac" Predavanje "Pupin - naučnik i dobrotvorac"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 1941
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.