Komentara: 0
Pregleda: 2841

Dan Tehničke škole Ivan Sarić

14.10.2011. u 16:13h
Izvor: RTV Yueco
Dan Tehničke škole Ivan Sarić

Tehnička škola “Ivan Sarić” proslavila je Dan škole, a ujedno iskoristila priliku da svečano potpiše protokol o saradnji sa relevantinim institucijama u gradu, zarad formiranja spoljašnje zaštitne mreže u oviru projekta “Škola bez nasilja”.

Tehnička škola je u ovaj projekat ušla još 2009. godine i od tada je svaki oblik nasilja u školi smanjen, ali ne i potpuno zaustavljen. Iz tog razloga ušlo se i formiranje zaštitne mreže koja će doprineti daljem sprečavanju nasilja.

Poslednjih 10 godina tehnička škola radi na sprečavanju svakog oblika nasilja. Iako fizičkog nasilja u školi više nema, psihičko još uvek postoji. Od pre dve godine škola “Ivan Sarić” ušla je u projekta, podržan od strane Unicefa, pod nazivom “Škola bez nasilja”.

Osim školske uprave, protokol su potpisale institucije kao što su Centar za socijalni rad, školski Dispanzer, Lokalna samouprava odbori za obrazovanje i sport i omladinu, kao i Policijska uprava Subotica. Ova mreža institucija u buduće će raditi na sprečavanju nasilja u školi.

Tehnička škole je prva srednja škola koja je ušla u ovojh projekat. Način sprečavanja nasilja među decom po ovom projektu radi se isljučivo medijacijom i dijalogom sa stručnim ljudima. Za dve godine, prema rečima direktorke, nasilje je vidno smanjilo.

 

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2841
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.