• Pregleda: 2179

Dan Tehničke škole Ivan Sarić

Dan Tehničke škole Ivan Sarić

Tehnička škola “Ivan Sarić” proslavila je Dan škole, a ujedno iskoristila priliku da svečano potpiše protokol o saradnji sa relevantinim institucijama u gradu, zarad formiranja spoljašnje zaštitne mreže u oviru projekta “Škola bez nasilja”.

Tehnička škola je u ovaj projekat ušla još 2009. godine i od tada je svaki oblik nasilja u školi smanjen, ali ne i potpuno zaustavljen. Iz tog razloga ušlo se i formiranje zaštitne mreže koja će doprineti daljem sprečavanju nasilja.

Poslednjih 10 godina tehnička škola radi na sprečavanju svakog oblika nasilja. Iako fizičkog nasilja u školi više nema, psihičko još uvek postoji. Od pre dve godine škola “Ivan Sarić” ušla je u projekta, podržan od strane Unicefa, pod nazivom “Škola bez nasilja”.

Osim školske uprave, protokol su potpisale institucije kao što su Centar za socijalni rad, školski Dispanzer, Lokalna samouprava odbori za obrazovanje i sport i omladinu, kao i Policijska uprava Subotica. Ova mreža institucija u buduće će raditi na sprečavanju nasilja u školi.

Tehnička škole je prva srednja škola koja je ušla u ovojh projekat. Način sprečavanja nasilja među decom po ovom projektu radi se isljučivo medijacijom i dijalogom sa stručnim ljudima. Za dve godine, prema rečima direktorke, nasilje je vidno smanjilo.

 

 

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.