Komentara: 25
Pregleda: 30070

Dan posete visokih zvaničnika - koje ulice će biti zatvorene?

20.06.2016. u 09:35h
Izvor: Subotica.com
Zbog najavljene posete premijera Srbije i predsednice Hrvatske Subotici danas će tokom jednog dela dana biti zatvoreno nekoliko frekventnih putnih pravaca od Malog Bajmoka prema ulici Matka Vukovića, Štrosmajerovoj (u celosti do 20 časova), preko Maksima Gorkog pa sve raskrsnice na deonici od centra grada prema Paliću.
Dan posete visokih zvaničnika - koje ulice će biti zatvorene?

Saobraćajna policija je već rano jutros zatvorila Štrosmajerovu, a postavljene su i blokade na ulazima u parking zonu na potezu od kružnog toka kod Plave fontane do raskrsnice ulica Matka Vukovića i Matije Gupca. S obzirom da visoki funkcioneri dolaze iz pravca Sombora, već sada je onemogućeno parkiranje vozila na tom delu.

Dvoje visokih zvaničnika u Donjem Tavankutu će u 14,30 časova obići Dom kulture „Matija Gubec“, dok će u 16 časova u Subotici održati sastanak na kojem će se potpisati Deklaracija o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Republike Srbije i Republike Hrvatske.

Ovo je poseta visokog rizika iz zbog toga se preduzimaju najviše mere bezbednosti, što uključuje i povremeno zatvaranje pojedinih ulica i raskrsnica na pravcu kretanja. Štrosmajerova ulica će biti zatvorena do 20 časova, mada ukoliko se stvore uslovi, nezvanično se moglo ćuti, ova ulica će i ranije biti otvorena.

Kako takođe nezvanično saznajemo očekuje se da će gosti nakon sastanka u Gradskog kući posetiti jednu vinariju na Paliću, te će u tom pravcu u određenom periodu biti povremeno zatvaranje saobraćaja (od Glavne pošte, kroz Maksima Gorkog prema Paliću). Parkiranje na parkingu na Tokiju (uz ulicu Maksima Gorkog) takođe je onemogućeno (do 20 časova).

STRPLJIVO I OPREZNO U SAOBRAĆAJU!

Iako je poseta predviđena za poslepodne već sada se mogu videti velike gužve u saobraćaju te se apeluje na vozače da obrate pažnju na uslove i prilagode kretanje u skladu sa intenzitetom saobraćaja, kao i da poštuju uputstva saobraćajne policije.

Zatvaranje raskrsnica i delova puta na pravcu od Malog Bajmoka do Palića trebalo bi da bude u vremenskom periodu od 15 do 17 časova, s tim da će se saobraćaj propuštati kako se bude razvijala situacija.

Precizan plan zatvaranja nismo uspeli da saznamo s obzirom da će se policija kordinirati sa planom dolaska i odlaska visokih zvaničnika iz Subotice. U svakom slučaju vozači na subotičkim ulicama danas će morati da budu posebno strpljivi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 30070
Povezana vest
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.