Komentara: 3
Pregleda: 2421
Foto

Dan otvorenih vrata na Visokoj tehničkoj školi

04.03.2019. u 15:17h
Izvor: Subotica.com
Visoka tehnička škola strukovnih studija organizuje "Otvoreni dan" u subotu, 9. marta, u periodu od 10 do 14 časova, kada će srednjoškolci i njihovi roditelji imati prilike da se upoznaju sa aktuelnim studijskim programima, ali i svim drugim pogodnostima koje ova visokoobrazovna ustanova nudi studentima u našem gradu.
Dan otvorenih vrata na Visokoj tehničkoj školi

Budući brucoši imaće priliku da posete laboratorije i učionice, da pogledaju opremu i aktuelne projekte na kojima rade sadašnji studenti Visoke škole, kao i da se upoznaju sa profesorima, predstavnicima Studentskog parlamenta i kompanijama koje posluju u našem gradu i okolini.

- Kako je u našoj Školi naglasak na praktičnom radu tokom studija, ovom prilikom predstaviće se i kompanije sa kojima imamo uspešnu saradnju, koje će ponuditi našim studentima mogućnost obavljanja stručne prakse ili zaposlenja u struci. Takođe, napravili smo i kratke prezentacije na temu "Od studenta do inženjera", koje će držati naši bivši studenti koji su se pokazali kao uspešni u raznim poljima inženjerske struke, kako bi pokazali srednjoškolcima da je stvarno moguće završiti visokoobrazovnu ustanovu u Subotici, dobiti dobro plaćen posao i raditi u dinamičnoj struci - najavio je prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora.

Dan otvorenih vrata na Visokoj tehničkoj školi

Visoka tehnička škola strukovnih studija ove godine upisuje studente na pet studijskih programa osnovnih studija i jedan studijski program master studija, a prema rečima direktora Škole, prof. dr Igora Firstnera, priliku da se školuje imaće oko 200 novih studenata, od kojih će njih čak 160 imati mogućnost da upiše studije na teret budžeta.

- Zbog toga smo odlučili da iskoristimo subotu, kao dan za odmor, da pozovemo srednjoškolce, njihove roditelje i sve zainteresovane da nas posete, kako bismo im pokazali koji su to studijski programi, šta je ono što mi nudimo, kao i da pokažemo našu zgradu koju smo poslednjih godina obnovili i naše laboratorije koje su trenutno u procesu osavremenjavanja - rekao je prof. dr Firstner.

Dan otvorenih vrata na Visokoj tehničkoj školi

Članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić, istakala je da studirati u svom gradu nije kazna, već prednost domaćeg terena.

- Subotica je jedan od gradova koji je pohvaljen za rad na razvoju dualnog obrazovanja, takođe, imamo i svoju Industrijsku zonu, za koju upravo ova Škola nudi obrazovne profile, koji nakon završetka studija mogu da se zaposle u našem gradu. Pozivam još jednom sve da dođu, obiđu, vide i pitaju sve ono što ih zanima i da se upoznaju sa onim što nudi ova Škola - pozvala je Aleksić.

Izvor: Subotica.com
Najava Otvorenog dana Visoke tehničke škole strukovnih studija Najava Otvorenog dana Visoke tehničke škole strukovnih studija Najava Otvorenog dana Visoke tehničke škole strukovnih studija Najava Otvorenog dana Visoke tehničke škole strukovnih studija Najava Otvorenog dana Visoke tehničke škole strukovnih studija Najava Otvorenog dana Visoke tehničke škole strukovnih studija Najava Otvorenog dana Visoke tehničke škole strukovnih studija Najava Otvorenog dana Visoke tehničke škole strukovnih studija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2421
Povezane teme

otvoreni dan

visoka tehnička škola

visoka tehnička škola strukovnih studija

dan otvorenih vrata

nataša aleksić

zlatko čović

igor firstner

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.