Komentara: 0
Pregleda: 1711
Foto

Dan mladih obeležen uz brojne sportske, zabavne i edukativne aktivnosti

14.08.2023. u 12:08h
Izvor: Subotica.com
Dan mladih obeležen uz brojne sportske, zabavne i edukativne aktivnosti

Lokalna Kancelarija za mlade, po 12. put, organizovala je obeležavanje Međunarodnog dana mladih. U Parku "Prozivka" u subotu su upriličene radionice edukativnog, sportskog i zabavnog karaktera i na jednom mestu su predstavljeni brojni sadržaji koji privlače omladinu. 

Kancelarija za mlade predstavila je deo svojih aktivnosti kojima mogu da se priključe mladi u bilo kom trenutku - istakla je Anđela Pejak, koordinatorka Kancelarije za mlade u Subotici - Cilj obeležavanja ovog dana je da mladima predstavimo što više sportskih klubova i udruženja koji funkcionišu u našem gradu i nude kvalitetne programe za omladinu. 

Dan mladih obeležen uz brojne sportske, zabavne i edukativne aktivnosti

Dan mladih obeležen uz brojne sportske, zabavne i edukativne aktivnosti

Bila je to prilika i da se promovišu zdravi stilovi života, za šta su bili zaduženi zaposleni u Zavodu za javno zdravlje. Na njihovom štandu mladima je bilo omogućeno merenje indeksa telesne mase i određivanje kompozicije mišićne mase i masnog tkiva, a imali su mogućnost i da isprobaju "pijane naočare".

Moto naše akcije je "Ja znam ..... i mogu da biram" . Želeli smo da pošaljemo poruku mladima šta je to sigurno za njih, kao i da ih edukujemo o značaju pravilne ishrane, fizičke aktivnosti, te da im ponudimo informacije o štetnosti upotrebe alkohola, duvanskih proizvoda i psihoaktivnh supstanci - poručuje dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja ZZJZ - Kako bi u procesu odrastanja ostvarili svoje kapacitete (fizičke, mentalne, emocionalne i socijalne) i vodili ispunjen i kvalitetan život, važno je da znaju šta je to sigurno za njih i šta može u pozitivnom ili negativnom smislu uticati na njihovo zdravlje.

Dan mladih obeležen uz brojne sportske, zabavne i edukativne aktivnostiVolonteri Crvenog krsta i Udruženja "Čepom do osmeha" predstavili mladima svoje aktivnosti i programe koji imaju za cilj pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Predstavili smo neke od programa Crvenog krsta, poput prve pomoći, spasilaštva na vodi i borbe protiv trgovine ljudima. Promocija humanih vrednosti je nešto što je zadatak svakog volontera. Biti volonter je fanstastična stvar, ne izuskuje previše vremena, a opet omogućava čoveku da pomogne svojim sugrađanima - istakla je Sofija Bojović, volonterka Crvenog krsta u Subotici - Udruženje "Čepom do osmeha" prikuplja plastične čepove koje šalje na reciklažu, a od tog novca se kupuju pomagala deci. Iako je mnogo sugrađana upoznato sa našim aktivnostima, naš cilj je da i mladima koji još uvek nisu čuli za nas objasnimo gde mogu da predaju čepove i na koji način pomažemo deci. Uskoro će našoj slepoj sugrađanki biti uručen laptop za slepe i slabovide koji je kupljen zahvaljujući svim humanim ljudima koju su predano sakupljali plastične čepove - nadovezuje se Marijana Vidović iz Udruženja "Čepom do osmeha".

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 meseci i 1 dan
Komentara: 0
Pregleda: 1711
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

park prozivka

međunarodni dan mladih

kancelarija za mlade

crveni krst subotica

čepom do osmeha

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.