Komentara: 0
Pregleda: 3341

Dan belog štapa - slepima potrebne nove prostorije

17.10.2011. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
Dan belog štapa - slepima potrebne nove prostorije

Dan belog štapa - 15. oktobar obeležen je u prostorijama Udruženja slepih i slabovidih osoba u Subotici. Ovo udruženje okuplja oko 700 članova iz šest gradova i opština, sa sličnim problemima koje muče i druge slepe i slabovide osobe u Srbiji. Na današnjoj svečanosti članovi Udruženja izneli su i problem neadekvatnih proistorija.

Oko 450 Subotičana okupljeno je u Udruženju slepih i slabovidih. Članove ovog, kao i svakog drugog udruženja muče problemi obrazovanja i zapošljavanja, mada su tu napravljeni pomaci. Kako je istaknuto na današnjoj svečanosti u Udruženju, sa slabovidom subotičkom decom radi pedagog, a postojalo je i preduzeće koje je zapošljavalo slepe i slabovide. Njihove prostorije nalaze se na prvom spratu zgrade u Age Mamužića, što smatraju kao otežavajuću okolnost.

Udruženje slepih i slabovidih finansira se od strane lokalne samouprave preko projekata koje apliciraju na konkurse. Pored toga, sredstva sa prošlogodišnjeg Bala gradonačelnika usmerena su ka ovom Udruženju u iznosu od 300.000 dinara. Želja članova Udruženja za novim prostorijama je primljena k znanju, ali predstavnici gradske uprave još ne žele ništa da obećavaju.

Ovogodišnji 15. oktobar - dan belog štapa poklapa se sa 60 godina postojanja i rada Udruženja. Udruženje slepih i slabovidih postoji od 1951. i okuplja preko 700 članova iz 6 gradova i opština severne Bačke i Potisja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3341
Povezane teme

slepi u subotici

dan belog štapa

slepi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.