Komentara: 1
Pregleda: 8701

Dakar reli: Sagmajster završio 89.

18.01.2009. u 12:43h
<p>Zavr&scaron;io sam. Neopisivo sam srećan, hvala svima koji su me bodrili, čuo sam da su mnogi pratili Dakar reli ovih 14-15 dana. Bilo je mnogo te&scaron;ko kad pogledam kroz &scaron;ta sam pro&scaron;ao. Ali sada je sve gotovo - izjavio je Sagmajster.</p>
Dakar reli: Sagmajster završio 89.

Motociklista iz Subotice Gabor Sagmajster osvojio je 63. mesto na poslednjem 14. specijalnom ispitu na Reliju Dakar od Kordobe do Buenos Ajresa (227 km). Sagmajster je stigao u vremenu 2:17,06 zaostavši za pobednikom etape Portugalcem Helderom Rodrigezom na KTM - u 34,29 minuta. U generalnom plasmanu Subotičanin je zauzeo 89. mesto sa 36 sati i 5,21 minutom zaostatka za pobednikom Dakar relija Špancem Markom Komom.

Plasman našeg motocikliste bio bi bar za 10 mesta bolji da tokom relija, koji je vožen u Argentini i Čileu, nije zaradio osam sati i 41 minut kazne. Drugi predstavnik Srbije Boža Ristić odustao je u sedmoj etapi pošto je njegov motor bio toliko oštećen da nije mogao da vozi dalje.

Prvo mesto u generalnom plasmanu osvojio je Španac Mark Koma s vremenom 52:14.33. On je u poslednjoj etapi na cilj stigao šesti, ali je zadržao lidersku poziciju i osvojio svoj drugi Dakar reli u karijeri.

Kod automobilista u 14. etapi pobedio je vodeći u generalnom plasmanu Žinijel de Vilijer iz Južne Afrike za volanom Folksvagena sa dve sekunde prednosti nad Rusom Leonidom Novickim (BMV) i 17 sekundi ispred Poljaka Kristofa Holovčiča (Nisan). De Vijir je četvrtom etapnom pobedom stigao i do trijumfa na Dakar reliju. Drugo i treće mesto u generalnom plasmanu pripalo je Amerikancima Marku Mileru (Folksvagen) i Robiju Gordonu (Hamer).

 

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 8701
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.