Komentara: 14
Pregleda: 3778

Da li je 15. avgust dan "D" za Radio Suboticu?

16.08.2014. u 01:34h
Izvor: Radio Subotica
Da li je 15. avgust dan "D" za slušaoce i njihov radio -— Radio Suboticu? Odgovor niko ne zna ali rešavanje ovog komplikovanog rebusa počinje danas jer je Agencija za privatizaciju upravo danas objavila javni poziv za prikupljanje pisama zainteresovanosti za privatizaciju više od 500 preduzeća u državnom ili javnom vlasništvu, a među njima je i Radio Subotica!
Da li je 15. avgust dan "D" za Radio Suboticu?

Država ovim činom stavlja na transfer listu 73 informativne kuće pa je Radio Subotica u istom paketuu sa najstarijom medijsklom kućom na Balkanu — Politikom, na prodaju ide i Studio B, novosadski Dnevnik, Prosveta, Jugoslovenski leksikografski zavod,mnoštvo lokalnih ili gradskih radio stanica, lokalnih novina. Oglašena je i prodaja nekadašnjih lidera u industriji I poljioprivredi poput Industrije motora Rakovica, IMT–a, Preduzeća za puteve Beograd, preduzeća Jumko, Trajal korporacije, Poljoprivrednog Kombinata Beograd, BIP–a, Rafinerije nafte Beograd i mnogih drugih.

Zainteresovani kupci imaju 30 dana na raspolaganju da se pismeno izjasne, da identifikuju potencijalnog kupca ili strateškog investitora, da se izjasne o modelu privatizacije, da predlože indikativnu cenu, investicioni program, okvirni plan poslovanja i druge parametre koji bi trebalo da stvore uverenje o ozbiljnosti zainteresovanog kupca.

Rok za izjašnjavanje zainteresovanosti ističe 15. septembra a onda u roku od 45 dana Agencija će dostaviti Ministarstvu privrede predloge modela i metoda privatizacije za svako od preduzeća pojedinačno a Zakon predviđa da se do kraja iduće godine završi procedura – ili da se obavi prodaja ili da se kroz kompleksnu proceduru preduzeće preda u vlasništvo radnicima odnosno da se u proceduri stečaja likvidira.

Od danas, svi zainteresovani kupci su na startnoj crti, a Radio Subotica ostaje da služi svojim slušaocima kao što je činila više od 40 godina. Slušaoci, građani Subotice imaju ravnopravno šansu da u postupku privatizacije i formalno u svoje vlasništvo uzmu gradski radio uz koji su rasle i stasale generacije Subotičana. Radio Subotica je sa svojim slušaocima svakodnevno, dostupan na dve frekvencije, na svim jezicima koji su u upotrebi u Subotici i na svakom mestu i događaju za kojim postoji javni interes.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 3778
Povezane teme

Radio Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.