Komentara: 6
Pregleda: 2901

Da deca nauče da naprave sopstvene kule od peska - vrtić u Tavakutu dobio jasleni kutak

20.07.2023. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
Da bi naši najmlađi sugrađani lepše i kvalitenije provodili vreme dok borave u vrtiću, pobrinula se nemačka kompanija "Bama". Objekat "Naše radosti" u Tavankutu dobio je kutak za jasleni uzrast.
Da deca nauče da naprave sopstvene kule od peska - vrtić u Tavakutu dobio jasleni kutak

Zahvaljući ovoj kompaniji, želja roditelja mališana koji pohađaju "Petar Pan" je uslišena. Upravo oni su se obratili preduzeću koje je omogućilo da naši najmlađi sugrađani u okviru vrtića "Petar Pan" dobiju svoj kutak, u kome će moći da se igraju, druže, maštaju i razvijaju kreativnost i motoriku.

- Jako nam je bitno da sada kada gledamo digitalni svet i kako se sve razvija, kada imamo jako puno članaka o tome, koliko je to problematično. Deca imaju potrebu da nauče da naprave sopstvene kule u pesku i razvijaju svoju maštu. Mi smo gledali  da na neki način ukažemo koliko nam je to bitno, da generacije odrastaju kako treba i da imaju svoje okruženje za to - rekla je Valerija Tot, zakonska zastupnica ove kompanije, dodavši da je novčano ovo jedna od manjih donacija, ali nikako manje važna - Ta donacija je negde oko 2 hiljade evra, što je neobično, jer smo mi uvek i preko 30 hiljada evra donirali, ali ovo je bitna stavka, naročito sada, u ovom svetu gde deca nemaju više toliko kretanja, svi sede ispred računara.

Da deca nauče da naprave sopstvene kule od peska - vrtić u Tavakutu dobio jasleni kutak

Da deca nauče da naprave sopstvene kule od peska - vrtić u Tavakutu dobio jasleni kutak

Tehnički direktor "Naše radosti" Veljko Vojnić, zahvalio se na ovoj donaciji, istakavši koliko je svaka donacija vredna za ovu ustanovu. On je pozvao sve organizacije, deoničarska društva  ali i roditelje da se uključe. 

 - Ovakve donacije su nama potrebne, ne samo u ovom, već i u drugim vrtićma. Pozivam roditelje da nastave, a pogotovo organizacije i deoničarska društva koja imaju dovoljno sredstava da posvete pažnju našoj ustanovi s obzirom na to da u njoj boravi 4.600 dece u 58 objekata. Mi smo pre nekoliko godina ovaj objekat potpuno uredili. Rešili smo pitanje prokišnjavanja krova, izolacije, podizanje energetske efikasnosti, fasada je nova. Ali nismo imali dovoljno finansijskih mogućnosti da uredimo i ovo, jasleni kutak, zaista neophodan vrtiću. Mi moramo da pređemo i na druge objekte. Grad ima bužet, ali on nije veliki - objasnio je Vojnić. 

Da deca nauče da naprave sopstvene kule od peska - vrtić u Tavakutu dobio jasleni kutakVrtić u Tavankutu pohađa 80 dece, a kako za tim postoje realne potrebe, planira se i proširenje kapaciteta. U okviru biskupije gradi se jedan objekat, dok grad planira da otvori dodatna dva odeljenja u okviru ambulante. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 1 nedelju
Komentara: 6
Pregleda: 2901
Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

tavankut

naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.