Komentara: 0
Pregleda: 1334
Foto

Crveni krst sa partnerima održava spremnost za reagovanje u vanrednim situacijama

16.10.2022. u 14:43h > 14.10.2022. u 17:47h
Izvor: Subotica.com
Crveni krst sa partnerima održava spremnost za reagovanje u vanrednim situacijama

Trinaestog oktobra, u prostorijama Crvenog krsta Subotica, povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa održan je sastanak sa partnerima iz više organizacija i institucija koje su uključene u program delovanja u nezgodama - od vojske, policije, vatogasaca-spasilaca, preko komunalnih službi, medicinske pomoći, pa sve do lokalne samouprave.

Pred organizacijom Crvenog krsta važna je uloga kako bi se u kriznim situacijama moglo pravovremeno i delotvorno reagovati. U cilju postizanja najbolji rezultata neophodno je kontinuirano ulaganje u obuku timova i unapređenje uspešnosti reagovanja.

Crveni krst sa partnerima održava spremnost za reagovanje u vanrednim situacijama- Poslednjih nekoliko godina susreli smo se sa nizom izazova, kako za našu roganizaciju tako i za širu zajednicu. Ako se setimo februara 2014. godine i snežnih smetova, zatim nekoliko meseci kasnije velikih poplava, pa migrantska kriza, sve do pandemije korona virusa koja još uvek traje. Sa našim partnerima uključeni smo u sistem zaštite i spašavanja, što smo i simulirali u vežbi "Sistem 2021", održanoj prošle godine - podsetio je dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotica. - Ove aktivnosti su podržane od strane lokalne samouprave što je od velikog značaja za održavanje kontiuniteta i spremosti da odgovorimo za sve izazove u našoj nadležnosti.

Trajković je u čitavom procesu istakao odličnu saradnju sa nacionalnim i pokrajinskim organizacijama Crvenog krsta, koja se ogleda, između ostalog, u obukama i usavršavanju zaposlenih i timova u sistemu.

U svakom sistemu i organizaciji od izuzetnog značaja je dobra komunikacija, što posebno dolazi do izražaja kada su vanredne okolnosti, kad je potrebno brzo reagovati, najracionalnije moguće. U lokalnoj samoupravi tu komunikaciju i zajedničko delovanje ocenjuju najvišom ocenom.

Crveni krst sa partnerima održava spremnost za reagovanje u vanrednim situacijama- Saradnja između Gradske uprave i Crvenog krsta je izuzetna, a to se najbolje pokazuje u kriznim situacijama, gde se Crveni krst pokazao kao izuzetno pouzdan partner. Pandemija korona virusa među nama je već nekoliko godina, čini se da smo je doveli pod kontrolu, ali u najkritičnijim momentima Crveni krst Subotica odigrao je značajnu ulogu. Tesno smo sarađivali, između ostalog, kod kol centra i pomoći starijim sugrađanima, gde smo pokazali koliko je ova saradnja kvalitetna - poručila je Marija Davčik Ušumović, načelnica Gradske uprave. - Želim vam da ovakvih izazova bude što manje, ali izuzetno je značajno da znamo ukoliko zatreba možemo da računamo na vas.

Ovom prilikom premijerno su prikazana dva kratka filma sa vežbama koje su održane tokom tekuće godine, a prethodno su rezimirane aktivnosti i delovanja Crvenog krsta Subotica (sa posebniim osvrtom na period 2020-2021 i pandemiju korona virusa) u sklopu svojih godišnjih programa koji se u najvećoj meri ogledaju u pomoći socijalno ugroženima (podela kuvanih obroka i paketa hrane, podela garderobe), akcije prikupljanja jedinica krvi i brojne akcije koje imaju prventivni karakter, ali i kroz volontersku podršku u realizaciji brojnih dešavanja u javnom prostoru.

Izvor: Subotica.com
Završne aktivnosti Programa pripreme za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Subotica Završne aktivnosti Programa pripreme za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Subotica Završne aktivnosti Programa pripreme za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Subotica Završne aktivnosti Programa pripreme za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Subotica Završne aktivnosti Programa pripreme za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Subotica Završne aktivnosti Programa pripreme za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Subotica Završne aktivnosti Programa pripreme za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Subotica Završne aktivnosti Programa pripreme za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1334
Povezane teme

crveni krst subotica

dr siniša trajković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.