Komentara: 3
Pregleda: 19863

"Crni petak" snižava mnoštvo cena

21.11.2016. u 16:33h
Izvor: PR tekst
Akcija "Crni petak" u Dudi CO maloprodajnim objektima trajaće od petka 25. novembra do ponedeljka 28. novembra i u tom periodu će se pojedini artikli moći pronaći po ceni i sa 70% popusta.
"Crni petak" snižava mnoštvo cena

Fenomen Crnog petka, nastao je u Americi postaje sve popularniji i kod nas. Održava se svake godine nakon Dana zahvalnosti i predstavlja početak sezone kupovine prazničnih poklona dragim ljudima uoči novogodišnjih praznika i obično označava najprometniji dan za šoping u godini. 

Iako je u Americi i svetu prva asocijacija na ovu akciju masovna šoping histerija, tuče ispred radnji, ponoćna bdenja kupaca i veliki redovi zbog sniženja cena koja se kreću i do 70%, kod nas ovaj fenomen više predstavlja praznik za kupce kojima je ovo šansa da u svoj budžet ukalkulišu ono što im je potrebno, a što nisu uvek u mogućnsti da kupe, ali i šansa da dragim osobama kupe poklone kojima će ih obradovati za predstojeće praznike, a sve to po povoljnijim cenama. I trgovci se trude da na ovaj dan imaju najpovoljnije cene u godini kako bi ispunili očekivanja kupca.

Mnogo je postojećih teorija vezanih za naziv ove akcije, od one da danas kupci u Americi već u ponoć iščekuju otvaranja radnji, preko tuča i tragedija koje se dešavaju dok se kupci grabe za robu sa sniženom cenom, do saobraćajnih zakrčenja i masovne šoping histerije. U svakom slučaju negativna konotacija u nazivu ove akcije potiče i od simbolike crne boje, odnosno njenog kulturološkog značanja. Iako značenje može biti kulturološki različito, najčešće je ova “tajanstvena” boja povezana sa negativnim, strahom od nepoznatog, od smrti. Međutim, crna takođe označava snagu i autoritet, prefinjenost i eleganciju te se smatra vrlo formalnom i bojom prestiža.

Prema “Teoriji crnog mastila” razvijenoj početkom 80-tih godina 20 veka , tokom najvećeg dela godine, tačnije od januara do novembra, trgovci posluju sa finsijskim gubitkom. Budući da su se finansijski gubici kroz istoriju obeležavali crvenom, a profit crnom bojom, i kako je dan nakon Dana Zahvalnosti prvi dan u godini kada trgovci ostvaruju visok profit i pišu ga crnim mastilom u svojim finansijskim izveštajima, taj dan je dobio naziv “Crni Petak”.

"Crni petak" snižava mnoštvo cena

Žitelji Subotice i okoline su od pre par godina dobili mogućnost da na ovaj dan kupuju po povoljnijim cenama, a među prvima je ovu akciju pokrenula renomirana subotička kompanija Dudi Co u svojim maloprodajama tehnike u Subotici, Adi, Kanjiži, Senti i Bačkoj Topoli, koja je i inače poznata po brojnim akcijama i inovativnoj ponudi po ugledu na svetsko tržište – među prvima je kupcima ponudila i Gift kartice, kreiranje liste želja za poklone za venčanje i sl. U akciji “Crni Petak”, pridružuju se i druge trgovine u Subotici i okolini koje će se po svemu sudeći, a na veliko zadovoljstvo kupaca, nadmetati cenom i ponudom, te će i kod nas kupci imati blagu “groznicu kupovine” prilagođenu ličnom budžetu i mogućnosti da u tom danu zadovolje svoje i želje svojih najdražih.

Groznica “Crni petak” se iz godine u godinu širi, te se i ove godine očekuju sada već tradicionalna sniženja, a kako najavljuju u kompaniji Dudi Co, ove godine će pokušati da slede svetske trendove i u količini popusta, pa će tako među mnoštvom sniženih cena pojedini artikli moći da se nađu i po ceni sa 70% popusta. Konkretni popusti biće poznati na sam dan sniženja kupcima koji posete bilo koji od Dudi Co maloprodajnih objekte.

"Crni petak" snižava mnoštvo cena

Akcija "Crni petak" u Dudi CO maloprodajnim objektima trajaće od petka 25. novembra do ponedeljka 28. novembra koji Dudi Co, po ugledu na svetsko tržiše, naziva “Cyber ponedeljkom”.

Sudeći po iskustvima od prethodnih godina, petak je ključni dan, obzirom na brzinu rasprodaje robe, a kako je ovo jedini “Crni petak” u godini, potreban vam je dobar plan kako biste iskoristili sve pogodnosti na proizvode koji su vam potrebni. Iz Dudi Co ukazuju na savete za organizovanu kupovinu na ovaj dan.

Napravite listu - na “Crni petak” zaboravite vreme za šetnju i istraživanje. Prvo kupujte skuplje proizvode: Na skupljim proizvodima je veća ušteda, na veš mašini ili televizoru ćete više uštedeti nego na kozmetičkom preparatu ili ukrasnoj kutijiici. Angažujte više članova porodice i kupujte organizovano: podelite zadatke i zaduženja za kupovinu taj dan ukoliko vam se svidi više stvari na rzličitim mestima i bićete mnogo produktivniji!

Izvor: PR tekst
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 19863
Povezane teme

dudi co

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.