Komentara: 0
Pregleda: 1601

Crkveni humanitarni koncert

15.01.2011. u 17:32h
Izvor: RTV Yueco
Crkveni humanitarni koncert

U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održan Novogodišnji humanitarni koncert hora Hrama Svetog Vaznesenija Gospodnjeg „Sveti Roman Melod“. Prihod od prodatih karata biće namenjen Odeljenju transfuziologije Opšte bolnice. Na koncertu gostovao je crkveni pravoslavni hor iz Sombora.

U punoj sali Velike većnice publika je uživala u koncertu koji se sastojao iz duhovnog i svetovnog dela, koji obuhvata obradu narodnih pesama. Izvođena je pravoslavna muziku srpskih, grčkih i ruskih kompozitora, kao i deo katoličkog programa.

Gosti koncerta bili su crkveni hor iz Sombora "Sveti Car Konstantin i Carica Jelena" i muška pevačka grupa "Čauši", takođe iz Sombora. Na programu su dela duhovne muzike kao i obrade narodnih pesama.

Koncert je humanitarnog karaktera, a sav prihod namenjen je Odeljenju za transfuziologiju subotičke bolnice. Prošle godine je sakupljeno 80.000 dinara na novogodišnjem humanitarnom koncertu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1601
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.