Komentara: 9
Pregleda: 5005

"Čistoća" od sutra ponovo dezinfikuje ulice

10.07.2020. u 14:29h
Izvor: Subotica.com
Radnici i mehanizacija JKP "Čistoća i zelenilo" od sutra se vraćaju u režim rada koji je ustanovljen za vreme vanrednog stanja, kada su svakog drugog dana dezinfikovali najfrekventnije ulice u gradu, budući da je Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije naloženo pojačano pranje i dezinfekcija javnih površina.
"Čistoća" od sutra ponovo dezinfikuje ulice

Kako objašnjava Nikola Jovičić, rukovodilac Radne jedinice "Planiranje i razvoj", na dezinfekciji javnih površina biće angažovane dve auto-cisterne napunjene rastorom natrijum-hipohlorita i vode, što se pokazalo kao efikasno sredstvo u borbi protiv novog korona virusa, a ulice će se čistiti u večernjim časovima kada je manji intenzitet saobraćaja.

- Tokom vanrednog stanja smo dezinfekciju ulica radili od 17 do 23 časa, jer su u tom periodu zbog policijskog časa bile prohodne, a sada ćemo početi u 22 časa i završiti oko 3 ili 4 časa iza ponoći. Počinjemo sa radom sutra uveče, a od ponedeljka ćemo znati da li ćemo dezinfekciju raditi dva puta nedeljno ili češće, odnosno tri do četiri puta - objašnjava Jovičić.

"Čistoća" od sutra ponovo dezinfikuje uliceDezinfekcijom će biti obuhvaćeni Trg slobode, Trg republike i Korzo, odakle će auto-cisterne nastaviti ulicama Vladimira Nazora, Branislava Nušića, Đure Đakovića, Trgom cara Jovana Nenada, Trgom Jakoba i Komora, Dimitrija Tucovića, Rudić ulicom, Štrosmajerovom, Trgom žrtva fašizma, Trgom sinagoge, Zmaj Jovinom, Jovana Mikića i Alejom maršala Tita. Čisti će se još i ulice Braće Radić, Blaška Rajića, Trg Lazara Nešića, Partizanskih baza i Heroja Pinkija, dok će se na Paliću dezinfikovati Splitska aleja, ulica i parking u Jožefa Hegediša, parking kod Male gostione i šetalište duž obale Lajoša Vermeša.

- Sada pokušavamo da se prestrojimo, odnosno da se ponovo vratimo na onaj režim koji smo imali tokom vanrednog stanja i ponovo aktiviramo ljudstvo i mehanizaciju na dezinfekciji javnih površina. Zbog ovih dodatnih aktivnosti imamo pojačan intentizet rada, ali ćemo se, kako i tada, uspešno izboriti sa tim i odgovoriti svim izazovima - dodaje Jovičić.

Od početka epidemije pa do danas, JKP "Čistoća i zelenilo" nije prestalo da dezinfikuje poklopce i rukohvate od kontejnera i sitnih kanti za otpatke u cilju bezbednosti i zdravstvene sigurnosti kako građana, tako i svojih zaposlenih, a takođe se redovno dezinfikuju točkovi svih vozila koja ulaze u vozni park i telo sanitarne deponije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 5005

Povezana vest

Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

nikola jovičić

dezinfekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.