Komentara: 12
Pregleda: 5706
Foto

"Čistoća" obeležila 70 godina postojanja

15.12.2017. u 17:16h
Izvor: Subotica.com
Povodom 70 godina od osnivanja JKP „Čistoća i zelenilo“ i 130 godina održavanja čistoće u gradu, u Velikoj većnici Gradske kuće upriličena je svečanost na kojoj je predstavljena i monografija.
"Čistoća" obeležila 70 godina postojanja

U monografiji, izdatoj povodom jubileja, sabrano je sedam decenija uspešnog rada preduzeća u čijoj je nadležnosti pružanje usluga saklupljanja otpada, njegovo odvoženje, tretman i bezbedno odlaganje. „Čistoća i zelenilo“ danas je, prema rečima direktora ovog preduzeća, Slobodana Miloševa, moderan servis svih građana, jer pruža usluge za 39 380 domaćinstava i 1695 preduzeća.

- Preduzeće ima 274 zaposlena i ima više radnih jedinica, kao što su radne jedinice za deponovanje, odvoženje i sakupljanje otpada, radna jedinica koja brine o našim parkovima, radna jedinica higijena koja brine o javnim površinama za čišćenje - objasnio je Slobodan Milošev.

Važan segment rada je i zimska služba, koja brine o 127 km saobraćajnica, u koje spadaju lokalni putevi i prigradske saobraćajnice, kao i saobraćajnice značajne za javni prevoz i javne ustanove. U samom gradu, zimska služba održava 106 km puteva, oko 95 hiljada kvadratnih metara trotoara i 35 hiljada kvadratnih metara biciklističkih staza.

Od pre nekoliko godina, preduzeće je preuzelo i upravljanje Prihvatilištem za pse i mačke lutalice u Ganjo šoru.

"Čistoća" obeležila 70 godina postojanja

- Nakon dogradnje boksova Prihvatilište u Ganjo šoru pruža potpuno novu sliku, a uslovi za smeštaj oko dve stotine životinja su na vrlo visokom nivou. Naše težnje su da udomimo što više napuštenih pasa - rekao je Milošev.

Pored istorije preduzeća, u monografiji je predstavljena i vizija delatnosti u budućnosti.

- Prvenstveno je to uključivanje u Regionalni plan upravljanja otpadom. Očekujemo da počne da radi Regionalna deponija i da će „Čistoća“ biti tako moderan servis građana, da će imati bolji način tretmana otpada u gradu - dodao je Milošev.

Promociji monografije prisustvovali su zaposleni, poslovni partneri i mnogobrojni gosti.

"Čistoća" obeležila 70 godina postojanja

Izvor: Subotica.com
Svečanost povodom obeležavanja 70 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečanost povodom obeležavanja 70 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečanost povodom obeležavanja 70 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečanost povodom obeležavanja 70 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečanost povodom obeležavanja 70 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečanost povodom obeležavanja 70 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečanost povodom obeležavanja 70 godina JKP "Čistoća i zelenilo" Svečanost povodom obeležavanja 70 godina JKP "Čistoća i zelenilo"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 5706
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.