Komentara: 2
Pregleda: 1176

Četvrt veka Veterinarskog specijalističkog instituta

22.09.2017. u 16:44h
Izvor: TV Subotica
Veterinarsko specijalistički institut Subotica danas obeležava četvrt veka postojanja i uspešnog poslovanja. Institut je osnovan 1992. godine, i za osnovnu delatnost ima praćenje potreba i zahteva epizootiološkog područja Subotice, Ade, Sente, Kanjiže i Malog Iđoša.
Četvrt veka Veterinarskog specijalističkog instituta

Kroz proteklih 25 godina, Veterinarsko specijalistički institut se dinamično razvijao od laboratorijsko-specijalističke službe, kao podrške terenskoj službi i veterinarskoj inspekciji, do institucije koja danas zadovoljava sve propisane sisteme kvaliteta i standarda sa modernim laboratorijama, spremnim da odgovore na sve izazove u ovom poslu. Postignuti rezultati, zahvaljujući predanom radu i kvalitetu, svrstali su ih u sam vrh veterinarskih instituta u našoj zemlji.

- Mi temelje gradimo na načelu kvaliteta i daljneg razvoja specijalističkog rada u našem institutu, jer mi smo ustanova za Severnobački okrug i naše korisnike. Radimo sa velikim kompanijama poput Gebija, Tisakopa, Fam komerc, Imlekovom mlekarom u Subotici, i moramo istaći da smo ponosni na tu činjenicu, kao i da smo sa našim kvalitetom rada i postignutim rezultatima analiza, prestigli i mnoge laboratorije iz Beograda - rekao je dr Ljubomir Milić, direktor Veterinarsko specijalističkog instituta Subotica.

Veterinarsko specijalistički institut danas zapošljava 32 radnika, koji svoj posao obavljaju u više specijalno opremljenih laboratorija. U njima se svakodnevno vrše bakteriološka, serološka, virusološka, parazitološka, hemijska, biohemijska, patološka i radiološka ispitivanja, ispitivanje biološkog materijala životinjskog porekla i ispitivanje hrane i hrane za životinje. Ukupno 130 različitih ispitivanja sa 99 akreditovanih metoda.

Unapređenje i razvoj specijalističkog rada u svim delatnostima rada, zahteva od Veterinarskog specijalističkog instituta stalnu brigu o kvalitetu i pouzdanosti rezultata usluge koju pruža. Stoga su se u institutu posvetili konstantnom stručnom usavršavanju zaposlenih, kao i uvođenju savremenih metoda ispitivanja, kako bi postigli sve svoje postavljene ciljeve.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1176
Povezane teme

godišnjica

veterinarsko specijalistički institut

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.