Komentara: 0
Pregleda: 1485

Četiri nova granična prelaza

22.01.2009. u 08:06h
<p>Ove godine planirano je otvoranje četiri nova granična prelaza prema Mađarskoj, rekao je državni sekretar Ministarstva finansija, Miodrag Đidić. Granični prelazi Bajmok i Đala će postati međudržavni, a predlog je da se otvori i novi granični prelaz kod Bačkih Vinograda.</p>
Četiri nova granična prelaza

Na sastanku u između predstavnika lokalne samouprave, Ministarstva finansija i Uprave carine, dogovoreno je da Uprava carine i lokalna samouprava zamene pet hektara zemljišta, kao bi se izgradio terminal u blizini graničnog prelaza Kelebija.Prema carinskim propisima Evropske unije ležarina na terminalima bi treblo da bude besplatna. Za sada se na graničnom prelazu Kelebija plaća ležarina za kamione koji ulaze i izlaze iz naše zemlje i to oko 700 dinara za parking.

Dogovor oko zamene zemljišta između Uprave carine i lokalne samouprave trebalo bi da ovaj problem trajno reše.Na sastanku je bilo reči i o obezbeđivanju novih lokacija za slobodnu zonu, jer bi se na taj način otvorila i nova radna mesta. U planu je da se otvori 10 novih slobodnih zona, rečeno je na konferenciji za novinare. Na sastanku je i dogovoreno da se lokalna samouprava uključi više u rad slobodne zone i da se na nivou grada donesu odluke o beneficijama za buduće investitore.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1485
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.