Komentara: 0
Pregleda: 2331

Četiri medalje kikboksera Spartaka na Kupu "Zlatna pesnica" u Odžacima

22.10.2017. u 14:51h
Izvor: Subotica.com
U subotu u Odžacima održan je međunarodni turnir "Zlatna pesnica 2017" u borilačkim veštinama karate, kungfu vu šu i tekvando. Takmičari KBK "Spartak" osvojili su četiri medalje, po dve zlatne i srebrne.
Četiri medalje kikboksera Spartaka na Kupu "Zlatna pesnica" u Odžacima

Na devetom međunarodnom karate kupu "Zlatna pesnica 2017" nastupilo je više stotina takmičara iz regiona, iz okolnih država među kojima su Hrvatska, Crna Gora, Federacija BiH, Slovenija i Mađarska, a najbrojniji su svakako bili takmičari iz Srbije.

Kadetski  sastav kikboksera Spartaka osvojio je dve zlatne medalje u kineskom boksu (sanda), i to Sergej Vračar (60 kg) i Miljan Popov (65 kg), dok su Mario Čopić (+80 kg) i Gordana Živanović (+65 kg) osvojili srebrne medalje.

Četiri medalje na ovakvom turniru nisu mala stvar, ali trener Kikboks kluba "Spartak" Veselin Bunčić smatra da su rezultati trenutna realnost, ali da mesta za napredak ima dovoljno.

- Za razliku od od Vračara koji je do prvog mesta došao relativno ubedljivo sa 3:0, Popov  je u bespoštednom finalu, u tri runde, meč dobio preglasavanjem 2:1. Čopić imao nekoliko odličnih borbi ali je poklekao u finalu, posle tri runde, jer mu je u trećoj ponestalo svežine da dodje do zlata, dok se Živanovićeva u finalu morala zadovoljiti srebrom, jer je, iako bolja u prve dve, u trećoj rundi je zbog prejakog temperameta zaradila dve javne opomene, što ju je  odvelo do poraza. - analizirao je trener Veselin Bunčić, dodajući da je Minea Mijatov (60kg) zbog početničke treme brzo ispala u eliminacijama. - Mladi sportisti su i pokazali su otprilike onoliko koliko su se zalagali na treninzima, međutim, zadovoljan sam da pojednici pokazuju uzlazni trend u kvalitetu borbe.

Organizator tradicionalnog turnira je bio Sportski borilački klub “Mladost” iz Odžaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2331
Povezane teme

kik boks klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.