Komentara: 7
Pregleda: 6398

Čestitke povodom Uskrsa

29.03.2013. u 15:15h
Čestitke povodom Uskrsa

U ime Srpske pravoslavne crkve, svim Subotičanima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru, čestitku je uputio starešina Hrama Sv.Vaznesenja Gospodnjeg prezviter Dragan Stokin.

"Ja želim braći i sestrama koji slave Uskrs sada u nedelju, čestit i blagosloven praznik Hristovog vaskrsenja, pa da da Bog da svi prepoznamo taj Božiji priziv, poziv i da se nađemo upravo tamo gde nas on priziva svim bićem svojim. Bog blagoslovio, neka je Bogom ukrepljen, Bogom ispunjen život svakog čoveka do kraja veka i sveta. Amin." poručio je otac Dragan Stokin.

Sveštenstvu i svim vernicima koji slave dan Hristovog uskrsnuća po Gregorijanskom kalendaru gradonačelnik Modest Dulić je poželeo da najznačajniji hrišćanski praznik proslave u miru i radosti.

Svim sugrađanima i sugrađankama koji u nedelju slave Uskrs, predsednica Skupštine grada, Marija Kern Šolja je poželela da najveći i najvažniji hrišćanski praznik, proslave zajedno u miru i slozi, uz veru i nadu u novi život.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je predstojeći Uskrs sveštenstvu i vernicima crkava i verskih zajednica koje ovaj veliki praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru:

"Svim vernicima želim da ovaj veliki hrišćanski praznik provedu u krugu svojih najmilijih i u duhu ljubavi, mira i međusobnog uvažavanja. Neka nam vrati veru u bolju budućnost i podseti na važnost negovanja moralnih vrednosti, međusobnog poštovanja. Srećan Uskrs!", poručio je Pastor.

Srećan Uskrs poželeo je i dr Ivan Penzeš: "Kršćanska braćo i sestre! Slaveći Uskrsnuće Gospodinovo, sjetimo se da smo s njim suuskrsnuli. On nas je svojim duhom obdario. To je životvorni duh, on sve čini novo u godini vjere s novim papom, njemu se povjerimo. Neka promjeni naše srce da počnemo misliti misli mira, ljubavi i sloge, među svim ljudima na svijetu. Želim svima mir i blagoslov od uskrslog Spasitelja otkupitelja. Sretan Uskrs!"

Čestitkama se naravno pridružuje i mala ali odabrana redakcija sajta subotica.com, koja želi svim sugrađanima prijatan vikend i bogatu trpezu.

Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 6398
Povezane teme

Uskršnja čestitka

Uskrs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.