Komentara: 7
Pregleda: 36584

Čestitke povodom pravoslavnog Božića

05.01.2013. u 00:12h
Izvor: Radio Subotica
Čestitke povodom pravoslavnog Božića

Svim Subotičanima koji predstojeće božićne praznike slave po julijanskom kalendaru, čestitke su uputili prezviter Pravoslavne crkvene opštine u Subotici, Zvonko Angelov i subotički biskup Ivan Penzeš, tradicionalnim pozdravom mir Božji – Hristos se rodi! Oni su poslali poruku mira i uputili blagoslov svim hrišćanskim vernicima.

Gradonačelnik Modest Dulić čestitao je pravoslavni Božić svim vernicima i rekao da je ovaj dan prilika za porodična okupljanja i trenutke uživanja u prazničnom ambijentu. Svima koji Božić slave po julijanskom kalendaru poželeo je prijatne trenutke ispunjene ljubavlju, slogom i mirom uz tradicionalni pozdrav Mir Božji, Hristos se rodi!

Povodom pravoslavnog Božića, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić uputio je čestitku poglavarima, sveštenstvu i vernicima, koji ovaj najsvečaniji hrišćanski praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru. U svojoj čestitki predsednik Pajtić poželeo je da ovaj praznik vernici provedu u miru, blagostanju, okruženi ljubavlju bližnjih, ispunjeni verom i nadom.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je Božić svim građanima koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru, poručujući da ga provedu u miru, slozi, poštovanju i u krugu svojih najbližih. On je svima poželeo da im Božić donese sreću, ljubav i veru u bolju budućnost.

Pokrajinski sekretar i potpredsednik Vlade Vojvodine Andor Deli čestitao je praznik Hristovog rođenja, po Julijanskom kalendaru, svim crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu i vernicima koji praznik rođenja Spasitelja slave 7. januara. On im je poželeo da Badnje veče i Božić provedu u dobrom raspoloženju i zdravlju, u krugu svoje porodice, s tradicionalnim pozdravom mir Božji – Hristos se rodi!

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 36584

Povezane vesti

Povezane teme

božić

pravoslavni božić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.