Komentara: 6
Pregleda: 10892

Cene nekretnina u Subotici stagniraju

10.07.2013. u 17:46h
Izvor: RTV Yueco
Cene kvadratnog metra kuća i stanova u Subotici koje traže njihovi vlasnici stagniraju u poslednjih godinu dana, pokazuju podaci portala “Srbija nekretnine” (www.srne.rs). Tako je prosečna cena kvadrata stana koju traže vlasnici prilikom prodaje 571 evro, dok je prosečna cena kvadrata kuće 383 evra. Iako su ranije u trgovini dominirali jednosobni stanovi i garsonjere, agenti nekretninama kažu da je u poslednje vreme poraslo interesovanje i prodaja višesobnih stanova.
Cene nekretnina u Subotici stagniraju

Iako je prethodnih godina, po oceni agenata za prodaju nekretnina, leto bilo najgori period za kupoprodaju stanova, ovog leta intenzitet prometa na tržištu nekretnina nije opao. I dalje su najpopularniji Prozivka, koja dobija sve više na značaju, zatim Radijalac i centar grada. Nasuprot tome da su u prethodnom periodu najtraženiji bili stanovi manje kvadrature, situacija se promenila, tako da je sada porasla potražnja za trosobnim i četvorosobnim stanovima.

Prodavci nekretnina u Subotici tražili su u poslednjih godinu dana u proseku 571 evro za kvadrat stana, dok je prosečna cena kvadrata kuće koja se prodaje 383 evra. Ovo su podaci portala srne.rs, a prema rečima direktora ovog portala dobijeni su na osnovu cena oglašenih kuća i stanova u preko 250 agencija iz cele Srbije, čiji su oglasi objedinjeni na ovom internet sajtu.

Po podacima ovog portala, stanovi u Subotici su tokom proteklih 12 meseci bili jeftiniji u odnosu na Sombor ili Zrenjanin, a daleko ispred Subotice su Niš, Kragujevac, Novi Sad i Beograd sa gotovo trostruko većom cenom od 1.497 evra. Slično je i sa kućama koje su, u odnosu na Suboticu, jeftinije u Somboru i Kragujevcu, ali su skuplje u Nišu, Šapcu, Novom Sadu i Beogradu, gde se prodaju po ceni od 1.400 evra po kvadratnom metru.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 10892

Povezana vest

Povezane teme

nekretnine

stanovi u subotici

prodaja stanova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.