Komentara: 0
Pregleda: 1374

Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije boravili u radnoj poseti Subotici

09.04.2010. u 09:47h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije boravili u radnoj poseti Subotici

Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) boravili su u petak u Subotici u sklopu obeležavanja sto godina olimpizma u našoj zemlji i učestvovali u realizaciji prve EkOlimpijade. Takođe, tom prilikom rođeni Subotičanin, bivši reprezentativac Jugoslavije u odbojci, Đula Mešter otvorio je izložbu „Vek igre - sto godina olipizma u Srbiji".

Obraćajući se deci, učesnicima EkOlimpijade, predsednik OKS Vlade Divac istakao je da je jako važno da budu fizički aktivni i da žive zdravo.

- Kroz igru i bavljenje sportom dostižu se vrednosti koje se ne tiču samo sportskih rezultata. Tako ćete naučiti kako se sportski navija, poštuje protivnik, ali i peva himna - rekao je Divac.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić ukazao je na značaj zdravog okruženja.

- EkOlimpijada ima za cilj da ukaže koliko je neophodno očuvanje životne sredine. Mi stariji često smo pokvareniji od dece pa vas zato molim da nam pomognete kako bi cela nacija bila zdravija - istakao je Dulić.

Učesnici EkOlimpijade dobili su simbolične poklone a projekat će se realizovati i u Kosjeriću, Petrovcu na Mlavi, Novom Sadu i Beogradu.

 

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1374
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.