Komentara: 9
Pregleda: 6332

Carinski pas otkrio gotovo 3.000 paklica skrivenih cigareta

04.06.2020. u 17:56h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Zahvaljujući reakciji carinskog psa Here, koja je obučena za otkrivanje duvana i duvanskih proizvoda, carinici su sprečili krijumčarenje gotovo 3.000 paklica skrivenih cigareta na graničnom prelazu "Horgoš".
Carinski pas otkrio gotovo 3.000 paklica skrivenih cigareta

Krijumčarenje je otkriveno kada je na red za izlaznu kontrolu došao prazan autobus kosovskih registarskih oznaka, koji se uputio ka Švajcarskoj, gde je trebalo da pokupi putnike.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozači su rekli da sa sobom nose samo lične stvari. Međutim, kada je u autobus ušao carinski pas, ženka belgijskog ovčara malinoa, situacija se promenila. Hera je počela da grebe mesto u autobusu na kome je osetila miris duvana, za čije prepoznavanje je prošla specijalnu obuku.

Carinici su po njenoj reakciji znali da treba dodatno da istraže prostor između toaleta i prtljažnika autobusa, pa su odlučili da autobus pregledaju i na carinskom mobilnom skeneru. Ubrzo je i snimak sa skenera potvrdio da je Hera bila u pravu, te da se između ova dva mesta u autobusu nalazi skriveni bunker ručne izrade.

Nakon što su razmontirali taj deo autobusa, pred carinicima se ukazala gomila od gotovo 3.000 tesno naslaganih paklica raznih cigareta sa akciznim markicama Srbije i AP KiM. Među cigaretama najviše je bilo plavog ''vinstona'', čak 2.000 paklica.

Sve otkrivene cigarete privremeno su zadržane do okončanja prekršajnog postupka protiv 38-godišnjeg vozača iz Bujanovca. 

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6332
Povezane teme

krijumčarenje robe

uprava carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.