Komentara: 4
Pregleda: 15160

Carinici zaplenili razne narkotike na Kelebiji i Horgošu

08.08.2016. u 18:09h
Izvor: Subotica.com
Carinici su tokom vikenda sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja raznih narkotika. Na Horgošu je otkrivena manja količina marihuane i hašiša, dok su na Kelebiji pored marihuane otkrivene i dve kesice sa belom praškastom i grumenastom materijom čiji će sastav biti poznat nakon detaljne analize, saopštila je Uprava carina
Carinici zaplenili razne narkotike na Kelebiji i Horgošu

U petak, 5. avgusta, na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš pronađeno je nešto manje od 50 grama marihuane i oko 10 grama hašiša.  Narkotici su otkriveni detaljnom kontrolom automobila „Mercedes Benz“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala trojica nemačkih državljana turskog porekla koji su verovatno u srodstvu, jer nose isto prezime.

Prilikom kontole, jedan od putnika je od sebe pokušao da odbaci kesu u kojoj su se nalazile čarape, ali je detaljnom kontrolom otkriveno da su u čarape umotane plastične kesice sa materijom nalik na marihuanu, što je iniciralo detaljan pregled ovog automobila u garaži na graničnom prelazu, pa je tada u  kutiji od ručnog sata, ispod držača od sunđera, otkrivena i presovana kockica zelenkasto-braon boje nalik na hašiš.

Carinici zaplenili razne narkotike na Kelebiji i Horgošu

Manja količina raznih narkotika pronađena je i na graničnom prelazu Kelebija u nedelju, 7. avgusta, prilikom izlazne carinske kontrole, kod bugarskog državljanina koji je putovao automobilom „Audi A6“ bugarskih registarskih oznaka.

Iako je Bugarin tvrdio da nema ništa da prijavi, kod  njega je najpre pronađen jedan „džoint“, a potom i tri plastične kesice sa drugim drogama. U jednoj se nalazila marihuana, u drugoj praškasta bela materija, a u trećoj nekoliko belih grumenova za koje je putnik tvrdio da je reč o amfetaminima.

Za dalje postupanje u slučajevima otkrivanja narkotika nadležni su policija i tužilaštvo.

Carinici zaplenili razne narkotike na Kelebiji i Horgošu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 15160
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena

marihuana

granični prelaz kelebija

zaplena narkotika

carinska kontrola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.