• Pregleda: 6816

Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja numizmatičke kolekcije

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš prošle nedelje sprečili pokušaj krijumčarenja velike numizmatičke kolekcije od preko 600 različitih predmeta među kojima su kovanice, papirni novac, stare poštanske markice i sl.Kolekcija je otkrivena na ulazu u Republiku Srbiju u automobilu koji se našao u traci namenjenoj za dolazak putnika koji nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli.
Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja numizmatičke kolekcije

Pomenutim vozilom, marke “Daimler Chrysler“ nemačkih registarskih oznaka, upravljao je kanadski držljanin mađarske nacionalnosti koji je putovao sam na relaciji Nemačka-Srbija.Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi carinskoj kontroli, odgovorio je da ima samo lični prtljag.

Detaljnom kontrolom, koja je vršena u saradnji sa graničnom policijom, pronađena je velika numizmatička kolekcija.Roba se nalazila u prtljažniku u torbici sa servisnom knjigom i na prednjem sedištu ispod ličnih stvari, a u unutrašnjem džepu jakne ovog putnika otkriven je i album za kovani novac sa 54 stare kovanice raznih valuta, piše u saopštenju Uprava carine.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
Kobesxak Odgovori
Ovo su spreceli, a sta su sve propustili, slucajno ili u tezem obliku - namerno.
RANKON Odgovori
KO MU JE KRIV KAD IDE NA GRANICU BEZ --SHEME--!!!!!
ma da Odgovori
A sta ako se radi o njegovoj licnoj kolekciji koju je poneo da pokaze prijateljima? Pa covek nije krijumcario, jer nije ni sakrivao..... pa pise da je izmedju ostalog i drzao na prednjem sedistu. Pa ako neko nesto hoce da krijumcari sigurno nece staviti pored sebe na sedisteili u servisnu knjizicu. Ovi na carini bi bukvalno sve da carine.....uskoro ce nam cariniti i donji ves sto imamo na sebi....ili je carinicima zinulo d...e na kolekciju pa reko mogli bi koju kintu da zaradimo na tome.
lakumity103 Odgovori
zao mi je sto sam ovu vest kasno video pa nisam aktuelan ali moram da primetim da su nasi carinici u zadnje vreme izuzetno sposobni. Promaknu im sleperi raznorazne robe i ovi polovni automobili ali znacke, patke i majmuni nemaju sanse.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.