Komentara: 0
Pregleda: 1949

Čanda Rule: "Toplina publike, lepota grada i muzika mladih ostaće mi u ušima i u srcu!"

11.11.2019. u 12:58h
Izvor: Subotica.com
Američka pevačica Čanda Rule (Chanda Rule) na ovogodišnjem Jazzik festivalu, nastupila je pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Beogradu i napravila jedan od najlepših koncerata Jazzik-a, koji će se sigurno dugo pamtiti.
Čanda Rule: "Toplina publike, lepota grada i muzika mladih ostaće mi u ušima i u srcu!"

Sa korenima gospela, srcem ispunjenim dušom i džezom, od detinjstva je spajala reči i pevušila melodije tkajući priče kroz pesmu. Čandin žanrovski definisan glas je predstavljen u raznim muzičkim projektima: od njenog poslednjeg albuma „Sapphire Dreams“ snimljenog sa legendarnim pijanistom Kirkom Lajtsejem, „Feeling Good: Tribute to Nina Simone“, gde je pevala je zajedno sa saksofonistom Donijem Mekkeslinom, da bi se pojavila kao istaknuti vokal na koncertu ARTE, O1 Jazznacht, ORF-ovih “Dancing Stars”-a i delila svoju pesmu i zvuk u digitalnim performans umetničkim projektima i folklornim plesnim društvima.

Čanda Rule: "Toplina publike, lepota grada i muzika mladih ostaće mi u ušima i u srcu!"

Nakon što je diplomirala žurnalistiku na Univerzitetu Havard, otišla je u Njujork gde su je privukli pozorište i muzika i započela profesionalnu karijeru u muzičkom pozorištu. Magistrirala je teologiju na Univerzitetu Kolumbija, sa fokusom na izgradnji i isceljivanju zajednice kroz originalnu duhovnu priču, improvizovanu muziku i pesmu zajednice. Nastavlja da deli svoja istraživanja, priče i muziku na međunarodnim konferencijama i organizacijama, vodi RiseUp Gospel radionice i predaje. Ona je objavljena spisateljica, zaređena ministarka za veru i govornik koji svoju muziku takođe koristi za izgradnju zajednice i liturgiju. Njene originalne priče, kombinuju književnost, sveti tekst i muziku.

Njen glas ćemo dugo pamtiti, ali će i ona pamtiti dolazak u Suboticu, mlade subotičke talente i sjajnu subotičku džez publiku.

- Za mene džez znači biti prisutan - što ponekad nije lako učiniti! Muzika je deo mene - poput disanja. To je nešto što me pokreće. Pevam od malih nogu. Moja prva sećanja su pevanja sa mamom i u crkvi, sa mojim rođacima i prijateljima. To je način na koji volim i molim se, smejem se i izražavam  kaže Čanda Rule.

Čanda Rule: "Toplina publike, lepota grada i muzika mladih ostaće mi u ušima i u srcu!"

Sa nama je podelila svoje utiske sa ovogodišnjeg učešća na "Jazziku" i svog druženja sa ljubiteljima džeza u Subotici

- Jako mi se dopalo na Jazzik-u! Ovo je bio moj prvi put u Srbiji. Publika je bila veoma topla i susretljiva, a grad tako lep. Mnogo mi je drago što su mladi uključeni u program i festival. Oni su super talentovani! U Muzičkoj školi postoje neverovatni talenti. Imala sam priliku da radim sa nekim od pevača i klavirista, ali i onih koji su bili zainteresovani za lingvistiku, što je bio odličan dodatak pevačkoj radionici. Takođe sam prisustvovala džem sešnu jer su me ovi mladi jednostavno oduševili! Nisam mogla da verujem da su tinejdžeri - zaključuje Čanda

Čanda Rule: "Toplina publike, lepota grada i muzika mladih ostaće mi u ušima i u srcu!"

Koji su vaši sadašnji projekti i budući profesionalni plan?

- Trenutno sam na turneji na dalekom istoku i pripremam se za novo izdanje albuma zbog kojeg sam zaista uzbuđena, a koji uključuju nove aranžmane afroameričke folk muzike. Zove se “Hold On” i pojavljuju se instrumenti poput Hemond orgulja  i afričkih rogova - najavljuje američka pevačica

Po čemu ćete se najviše sećati festivala "Jazzik", Subotice i Srbije?

- Toplina publike, lepota grada i muzika mladih ostaće mi u ušima i u srcu - poručila je

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1949

Povezana vest

Povezane teme

Jazzik

jazz festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.