Komentara: 18
Pregleda: 10503

Butkicijada i Uskršnji vašar od sutra u centru grada

06.04.2017. u 15:06h
Izvor: TV Subotica
Udruženje za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine organizuje Butkicijadu i Uskršnji vašar, koji će se održati od 7. do 13. aprila na šetalištu kod Plave fontane.
Butkicijada i Uskršnji vašar od sutra u centru grada

Ova tradicionalna manifestacija, devetu godinu zaredom, okupiće brojne izlagače koji će posetiocima ponuditi  suhomesnate i druge proizvode za uskršnju trpezu, kao i proizvode domaćih radinosti, svakodnevno, od 8 do 20 časova.

- Tradicionalnu manifestaciju, „Butkicijada i Uksršnji vašar“, organizujemo već devetu godinu zaredom. Prvih nekoliko godina, manifestacija se održavala na Paliću, a potom smo odlučili da je premestimo u centar grada. Okupljamo sve izlagače čiji proizvodi su u vezi sa Uskrsom: suhomesnati proizvodi, dekoracija, šarena jaja i sve što je potrebno za Uskršnju trpezu. Što se tiče suhomesnatih proizvoda, biće od mangulice, od obične svinje, šunka, kobasice i drugih specijaliteta. Imamo preko 50 izlagača koji će predstaviti svoje proizvode, iz Rumunije, Mađarske, Vrnjačke banje, Kopaonika...iz cele Srbije i iz inostranstva. Na vašaru će se od proizvoda još naći i ovčiji sir, vino, med, rakija, rukotvorine, ručni radovi, saksije... biće ovo šarena manifestacija. Iz Vrnjačke banje, po prvi put, biće predstavljeni opanci i stari običaji. - kaže Violeta Guljaš iz Udruženje za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 18
Pregleda: 10503
Povezane teme

butkicijada

uskršnji vašar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.