Komentara: 49
Pregleda: 3832

Bunjevački nacionalni savet pred raspuštanjem

23.03.2013. u 15:27h
Današnje saopštenje Saveza bačkih bunjevaca najavljuje potencijalno raspuštanje nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine i uvođenje prinunde uprave zbog neodržavanja današnje redovne sednice usled nedolaska jedne grupe učesnika. Ovo saopštenje je ispred SBB-a potpisao njegov predsednik Mirko Bajić
Bunjevački nacionalni savet pred raspuštanjem

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Nakon što je Ministarstvo donelo Rešenje o tome da je legitimni zastupnik bunjevačkog nacionalnog saveta Branko Pokornić, zakazana je redovna sednica Nacionalnog saveta za 23. mart. Nedolazak na sednicu je dokaz da grupi članova Nacionalnog  saveta nije cilj da se uspostavi dijalog i normalan rad, nego da se ponovo raspusti Nacionalni savet i uvede prinudna uprava. Ako smatraju da su u pravu zašto ne dođu na sednicu saveta i u raspravi dokažu da su u pravu i pokažu da imaju većinu za ono što tvrde da su u pravu?  Očigledna je namera grupe oko Ivana Sedlaka i Aleksandra Matkovića da kao što je jednom to već učinjeno, od gotovo potpuno iste grupe ljudi kada je pre četiri godine raspušten Nacionalni savet, opstrukcijom u radu dovedu do ponovnog raspuštanja saveta. Ne očekujemo da Ivan Sedlak i Aleksandar Matković promene stav, mi njihovu ulogu i zadatak znamo. Nažalost niko nije ozbiljno shvatio naš apel još letos iznet, da se iz kotarice na vreme izbaci ubačena trula jabuka.

Zahtevamo od svih članova Nacionalnog saveta da odgovorno obavljaju svoju funkciju, da se odazovu na rad u savetu i da se u normalnoj raspravi utvrdi ko radi dobro a ko ne i da se u skladu sa tim donesu odgovarajuće odluke.

Od Aleksandra Matkovića tražimo da odmah napusti bunjevački Nacionalni savet, jer nije negirao našu sumnju da ima hrvatska dokumenta i da se  izjasnio kao Hrvat, a ukoliko to ne učini tražimo da se nosilac liste na kojoj je izabran odredi o njegovom statusu i ulozi u Nacionalnom savetu Bunjevaca."

Postavljeno pre 11 godina i 5 dana
Komentara: 49
Pregleda: 3832
Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sbb

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.