Komentara: 11
Pregleda: 3685

Bunjevačka matica podržala LSV

22.03.2012. u 15:44h
Izvor: RTV Yueco
Bunjevačka matica podržala LSV

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i Bunjevačke matice potpisali su sporazum o davanju podrške matice nastupu LSV na predstojećim izborima.

Sporazum su potpisali predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić i predsednik Bunjevačke matice Ivan Sedlak.

Sporazumom je predviđeno da Bunjevačka matica pozove svoje članove i sve Bunjevce da na izborima podrže ligu, a sa druge strane LSV će dati matici pet mesta na listi za lokalne izbore, a u zavisnosti od ishoda izbora i jedno odborničko mesto, kao i pomoćničko ili zameničko mesto u Vladi Vojvodine.

Pored toga, Sporazumom je predviđeno da Liga u budućem periodu podrži napore Bunjevačke matice u sferi kulture, obrazovanja i standardizacije jezika, odnosno zastupa interese bunjevačke nacionalne zajednice na državnom nivou radi obezbeđenja, kako je navedeno, stvarne, a ne samo proklamovane ravnopravnosti sa ostalim nacionalnim zajednicama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 3685
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.