Komentara: 0
Pregleda: 1774

Budžet

27.12.2008. u 20:04h
<p>Članovi Gradskog veća danas su usvoljili nacrt predloga budžeta za narednu godinu. Ukupna primanja budžeta iznose četiri milijarde 12 miliona i 150 hiljada dinara, dok tekuća primanja i prihodi iznose tri milijarde 590 miliona i 650 hiljada dinara.</p>
Budžet

To je za 2,69 odsto više novca u odnosi na obim tekućih prihoda i primanja 2008-me godine. Predlagač budžeta je Gradsko veće koje će nacrt uputiti odbornicima lokalnog parlamenta na usvajanje. Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić kaže da je generalno zadovoljan predlogom budžeta i da je njegova odlika štedljivost. U obasti kulture izdvojeno je 353 miliona dinara.Novac je namenjen kulturno-umetničkim društvima koji su proteklih godina imali rezultate, kao i za festivale koji se održavaju u našem gradu. Pored Dečjeg pozorišnog festivala i Filmskog festivala na Paliću, naredne godine novac će biti izdvojen i za festival pozorišta “Kostolanji Dežo” i Etno fest.U oblasti izdavaštva i informisanja izdvojeno je 42 miliona dinara za Radio Suboticu.članovi Gradskog veća usvojili su i odluke o lokalnim komunalnim taksama koja sada košta 650 dinara po metru kvadratnom, lokalne administrativne takse koja staje 1500 dinara prema broju parcela i boravišne takse u visini od 109 dinara. Sve navedene odluke su usaglašene sa statutom grada i biće upućene lokalnom parlamentu na usvajanje.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1774
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.