Komentara: 0
Pregleda: 1177

Budžet do kraja godine

24.12.2008. u 08:10h
<p>Gradonačelnik Sa&scaron;a Vučinić ponovio je da veruje kako će gradski budžet za 2009. biti usvojen do kraja godine. Nacrt budžeta za Gradsko veće trebalo bi da bude definisan u naredna dva dana.</p>
Budžet do kraja godine

- Radi racionalizacije na pojedinim pozicijama, planirano je da prihodovna strana bude povećana za oko 70 miliona dinara, što znači da se planira budžet od tri milijarde 950 miliona dinara. Na rashodovnoj strani trenutni deficit iznosi oko 100 miliona dinara. Budžet će imati izražen socijalni karakter, ali će biti zadržan nivo investicija iz ove godine - ocenio je Saša Vučinić.

On je dodao da građani koji su priključeni na Toplanu mogu očekivati još jedno poskupljenje grejanja, od oko 23 posto. Iako nije precizirao kada će poskupljenje biti odobreno, jer to zavisi i od saglasnosti nadležnog ministarstva, Vučinić je dodao da bi to trebalo očekivati što pre, verovatno do kraja godine, jer Toplana već sada ima gubitak od 35 miliona dinara zbog razlike u nabavnoj ceni gasa i prodajnoj ceni toplotne energije.

 

 

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1177
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.