Komentara: 4
Pregleda: 4287

Budući studenti polagali prijemni na Ekonomskom fakultetu

30.06.2021. u 17:44h
Izvor: TV Subotica
Budući studenti polagali prijemni na Ekonomskom fakultetu

Na Ekonomskom fakultetu održan je prijemni ispit za upis na osnovne akademske studije u školsku 2021/2022. godinu. Ekipa TV Subotice razgovarala je sa mladim kanditatima koji su svoju tremu podeli sa njima i ispričali razloge zbog kojih žele da upišu Ekonomski fakultet.

- Želim da se bavim menadžmentom, a tu mi je bilo najbliže. Očekujem da ga završim u roku i da budem uspešna u tome što želim da radim - kazala je buduća brucoškinja.

- Trema je prisutna, naravno. Ne u prevelikim količinama, ali prisutna. Spremao sam se svega nekih desetak dana i mislim da je to sasvim dovoljno. Očekujem da za početak upadnem, pa ću videti za dalje - objasnio je njen vršnjak, koji planira da upiše smer Ekonomija.

Budući studenti polagali prijemni na Ekonomskom fakultetu- Dosta sam se spremala i očekujem da upadnem na budžet, barem se nadam tome. Želim da upišem Ekonomiju, jer sam završila Ekonomsku školu, pa mi je to nekako najlakši put i upoznata sam sa time - rekla je još jedna buduća studentkinja.

- Želim da upišem Poslovnu informatiku, koja je u ovo vreme dosta popularna i poželjna - rekao je budući brucoš.

Budući studenti polagali prijemni na Ekonomskom fakultetuBroj slobodnih mesta na budžetu je 195, a danas je prijemni polagalo 125 kandidata. Profesor Aleksandar Čučković, dekan fakulteta, kaže da interesovanje za Ekonomski fakultet raste iz godine u godinu i da je broj upisanih prošle porastao za 30 odsto. Ove godine, za razliku od prethodinih, kanditati će se upisati na dva smera.

- Krenuli smo sa novim studijskim programima, sada ih imamo samo dva, pri čemu se jedan zove Poslovna informatika i to je ostalo u sličnim okvirima, iako sa novim predmetima. Drugi je Ekonomija i ovaj studijski program se račva u sedam posebnih modula, što su u stvari discipline u pravcu agroekonomije i agrobiznisa, menadžmenta, evropske ekonomije i biznisa, marketinga, računovodstva i revizije, finansija, bankarstva i osiguranja. Tako da sada imamo osvežene i novorazvijene programe - objasnio je Čučković.

Budući studenti polagali prijemni na Ekonomskom fakultetuEkonomski fakultet ima ogranke u Novom Sadu i Bujanovcu, a kako ističe Čučković, najveće interesovanje za upis je na ogranku u Novom Sadu. Do promene u smerovima došlo je kako bi studenti mogli lakše i bolje da se zaposle, pojašnjava dekan fakulteta.

- To su rezultati naših razgovora i pregovara sa predstavnicima privrede iz okruženja i pokušali smo da, koliko je bilo u našoj moći i datim okolnostima, uvažimo te zahteve, odnosno da ishod učenja naših budućih studenata bude što više u saglasnosti sa očekivanjima i zahtevima privrede. To je obostrani cilj, da upišemo i obrazujemo studente i da studenti nađu posao i budu zadovoljni - poručio je Čučković.

Preliminarni rezultati biće poznati sutra, a konačna rang lista biće objavljena 6. jula.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4287
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

prijemni ispit

prijemni ispit na ekonomskom fakultetu

ekonomija

polaganje prijemnog ispita

upisni rok na fakultete

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.