• Pregleda: 3825

Budi fer – pokreni igru 2011.

Budi fer – pokreni igru 2011.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa Sportskim savezom Vojvodine, u subotu 15.10.2011. godine sa početkom u 11 časova na terenima Osnovne škole „Sonja Marinković“ (ulica Jo Lajoša 78, Subotica) realizovati finale projekta „Budi fer – pokreni igru 2011“ koje će svečano otvoriti pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić.

Na finalnom takmicenju koje ce se takmiciti 11 skola iz 10 gradova (Ada, Šid, Pančevo, Bečej, Subotica, Bela crkva, Smederevo, Valjevo, Kruševac i Jagodina). Otvaranju će pored pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Modesta Dulića, prisustvovati I Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine, član Gradskog Veća Subotice za sport, Nemanja Simoviđ, a očekuje se i dolazak i delegacije iz Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu promoviše vrednosti fer igre u okviru projekta izrade strategije razvoja sporta u AP Vojvodini. Jedan od načina promocije jeste realizacija pilot projekta pod nazivom „Budi fer – pokreni igru“ koji naš sekretarijat sprovodi poslednje četiri godine u partnerstvu sa lokalnim samoupravama i osnovnim školama sa teritorije AP Vojvodine. 

Ove godine projekat je proširen i obuhvata osnovne škole iz cele Republike Srbije. Škole koje učestvuju u finalnom takmičenju dolaze iz sledećih gradova / opština: Ada, Bečej, Šid, Bela Crkva, Pančevo, Subotica, Smederevo, Valjevo, Jagodina i Kruševac. Pokrovitelj projekta je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.