Komentara: 12
Pregleda: 3319

BSV reagovala na saopštenje G.O. SRS

26.01.2012. u 16:23h
Izvor: RTV Yueco
BSV reagovala na saopštenje G.O. SRS

Bunjevačka stranka Vojvodine reagovala je na jučerašnje saopštenje gradskog odbora Srpske radikalne stranke. U tekstu, izmedju ostalog stoji:

Porazilo nas je jučerašnje saopštenje Srpske radikalne stranke i Vlade Republike Srpske Krajine u kojem se negira bunjevački narod i bunjevački jezik. Ovaj izliv srpskog asimilatorskog pritiska je jednako opasan za nas kao i onaj drugi - hrvatski. Mi smo Ustavom Republike Srbije i Statutom Autonomne Pokrajne Vojvodine priznati kao nacionalna manjina i želimo koristiti taj status.

Očekujemo da javnost kojoj je upućena ova poruka stane u zaštitu bunjevačkih nacionalnih interesa. Nije prihvatljivo da javne institucije, mnogobrojne civilne organizacije, a posebno grad Subotica-zaštitnik gradjana, nemo slušaju ovakve izjave i na njih ne reaguju. Nije ovo „tudja stvar“, ovo je stvar našeg grada, Pokrajine pa i Republike i svi zajedno moramo ustati protiv ovakvih stavova. Ne mogu se propovedati zajedništvo, multietičnost, multikulturalnost, multikonfesionalnost i drugo samo prilikom svečanih govora, već i u odbrani statusa nacionalnih manjina. Kako naš narod kaže: „Bolje sprečiti, nego lečiti“, navodi se na kraju saopštenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 3319
Povezane teme

bunjevci

srpska radikalna stranka

bunjevačka stranka vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.