Komentara: 1
Pregleda: 2226
Foto

Broj "Pi" okupio najbolje Gimnazijalce

15.03.2019. u 08:35h
Izvor: Subotica.com
Juče je u celom svetu obeležen Dan broja π (PI - Ludolfov broj čija je vrednost 3.14...) a subotički Gimnazijalci proslavili su ga na najlepši mogući način – znanjem. U Gimnaziji „Svetozar Marković“ održano je takmičenje u rešavanju zadataka iz matematike i fizike koji sadrže broj π.
Broj "Pi" okupio najbolje Gimnazijalce

U nadmetanju je učestvovalo 17 odeljenja prirodno-matematičkog, opšteg i IT smera, a svaki razred imao je ekipu od pet članova. Pred njima je bilo tri zadatka iz matematike i dva iz fizike, a sudeći po atmosferi, nisu im bili naročito teški.

- Drago nam je što interesovanje đaka za ovo takmičenje ne jenjava. I ove godine su lepo timski radili, bili koncentrisani na zadatke i verujem da će i rezultati biti uspešni – kaže profesorka matematike Silvija Godanji. – Pred nama je sada da njihove radove pregledamo, napravimo rang listu i oformimo najbolji PI tim škole.

Broj "Pi" okupio najbolje Gimnazijalce

Da matematika nije bauk, naročito ako je zanimljiva, rekli su nam đaci dok su se spremali za takmičenje. Prepodne su se nadmetali učenici prvog i trećeg razreda, a u popodnevnoj smeni učeni drugog razreda i  maturanti.

- Nismo se nešto posebno pripremali, učimo svaki dan i ovo nam je samo neka vrsta provere znanja – kratko će jedan od takmičara i odmah nastavio konsultacije sa ostatkom ekipe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2226
Povezane teme

takmičenje iz matematike

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

takmičenje iz fizike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.