• Pregleda: 1390

Broj "Pi" okupio najbolje Gimnazijalce

Juče je u celom svetu obeležen Dan broja π (PI - Ludolfov broj čija je vrednost 3.14...) a subotički Gimnazijalci proslavili su ga na najlepši mogući način – znanjem. U Gimnaziji „Svetozar Marković“ održano je takmičenje u rešavanju zadataka iz matematike i fizike koji sadrže broj π.
Broj "Pi" okupio najbolje Gimnazijalce

U nadmetanju je učestvovalo 17 odeljenja prirodno-matematičkog, opšteg i IT smera, a svaki razred imao je ekipu od pet članova. Pred njima je bilo tri zadatka iz matematike i dva iz fizike, a sudeći po atmosferi, nisu im bili naročito teški.

- Drago nam je što interesovanje đaka za ovo takmičenje ne jenjava. I ove godine su lepo timski radili, bili koncentrisani na zadatke i verujem da će i rezultati biti uspešni – kaže profesorka matematike Silvija Godanji. – Pred nama je sada da njihove radove pregledamo, napravimo rang listu i oformimo najbolji PI tim škole.

Da matematika nije bauk, naročito ako je zanimljiva, rekli su nam đaci dok su se spremali za takmičenje. Prepodne su se nadmetali učenici prvog i trećeg razreda, a u popodnevnoj smeni učeni drugog razreda i  maturanti.

- Nismo se nešto posebno pripremali, učimo svaki dan i ovo nam je samo neka vrsta provere znanja – kratko će jedan od takmičara i odmah nastavio konsultacije sa ostatkom ekipe.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
voyager Odgovori
Bravo za sve ucesnike. Oni su nada opstanka ovih podneblja (ako prezivimo naprednjake).
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.